Új elektromos töltők Nyíregyházán

szabolcsihir.hu

2019.03.11. 18:28

Új elektromos töltők Nyíregyházán
A városban tavaly 56 zöld rendszámos autót tartottak nyilván (Fotó: Nyíregyháza.hu)

Az eddigieken túl öt helyen kilenc jármű számára biztosítanak helyet.

Hirdetés

Hirdetés

Nyíregyháza öt forgalmas pontján biztosít lehetőséget az önkormányzat elektromos autótöltők létesítésére az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. számára.

A városháza március 11-i közlése szerint a Bujtos, a Körte és a Tavasz utcákon „AC” gyorstöltőt telepítettek, töltőoszloponként egyidejűleg két gépjármű tölthető.

A Dob utcán 1 22kW-os „DC”, vagyis villámtöltő várja az elektromos meghajtásúakat, egyszerre egy járművet.

A Szabadság téri villámtöltőre viszont két sofőr is rácsatlakozhat egyidőben.

A 2018. novemberi adatok szerint Magyarországon 9113 darab zöld rendszámos autó van, ebből 4009 tisztán elektromos. Nyíregyházán a múlt év végével 56 zöld rendszámmal ellátott autót tartottak nyilván, 14 tisztán elektromos meghajtású.

Nyíregyháza egész területén ingyenes a parkolás a „zöld autók” részére. A megyeszékhelyen immár 12-re nőtt az elektromos autótöltők száma (a felsoroltakon túl a Korzó Bevásárlóközpont mélygarázsának -2. szintjén 6 22 kW-os AC töltő működik, egy másik egy élelmiszer-áruházlánc parkolójában található).

Az önkormányzati közlemény hangsúlyozza a város azon törekvését, hogy csökkentsék a közlekedésben a károsanyag-kibocsátást. Ezen célkitűzés egyik nagy lépése volt – írják – a 2018-ban üzembe állított 41 CNG autóbusz.

Nyíregyházaközlekedéselektromos

Szóljon hozzá!

Hirdetés