Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Három év fegyház Nyíregyházán egy pénztárcáért

| 2019. 04. 16. | 10:14:00
Az ópályi férfi többszörös visszaeső.
Három év fegyház Nyíregyházán egy pénztárcáért
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Három év fegyházbüntetést kapott nem jogerősen az az ópályi férfi, aki egy nyíregyházi irodaházból ellopta egy kormánytisztviselő pénztárcáját és különböző iratait.

A Nyíregyházi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban soron kívül bíróság elé állított egy többszörös és különös visszaesőnek minősülő ópályi férfit. Előző büntetéséből a vádlott 2016 októberében szabadult, akkor is lopásokért ítélték több évnyi börtönbüntetésre. Idén március 12-én szintén közel 2 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság lopásért. Ahogy ezt az ítéletet kiszabták, a bíróság megszüntette a letartóztatását, így a vádlott hazamehetett.

Egy hét múlva azért utazott Nyíregyházára, hogy a börtönben maradt személyes tárgyait átvegye. Ha már a városban járt, úgy döntött, hogy pénzt fog szerezni, ezért bement a Hatzel téren található irodaházba, ahol az egyik nyitott földszinti irodában meglátta az ott dolgozó kormánytisztviselő fogasra akasztott kabátját. Mivel senki nem volt a közelben, ezért a vádlott besurrant az irodába, a kabátból magához vette a sértett pénztárcáját 60 ezer forint készpénzzel és különböző igazolványokkal. Ezután elhagyta a helyszínt.

A vádlottról fotók készültek, melyek alapján sikerült azonosítani és a rendőrség elfogta.

A bíróság 3 év fegyházbüntetésre ítélte a vádlottat és 3 évre eltiltotta a közügyektől is. Ráadásul ezt a 3 évet a vádlottnak várhatóan ténylegesen fegyházban kell töltenie, mert a bíróság kizárta abból a kedvezményből is, hogy a büntetésének egy része letöltése után feltételesen szabadságra lenne bocsátható. Azért, hogy másokat lopással ne károsíthasson meg a vádlott, a bíróság elrendelte a letartóztatását is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés