Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb regénnyel jelentkezett a nyíregyházi írónő

| 2019. 04. 29. | 12:38:00
A könyv egy késmárki német diáklány vallomása.
Újabb regénnyel jelentkezett a nyíregyházi írónő
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megjelent Kováts Judit harmadik regénye, Hazátlanok címmel. A Magvető kiadásában napvilágot látott kötet egy késmárki német diáklány Lilli vallomása, akit a történelem sodor magával a második világháború végén.

Német nemzetisége miatt előbb a partizánok elől kell menekülnie, azután édesanyjával, várandós nővérével és sorstársaival elűzik, táborba zárják, majd a romokban heverő Bajorországba deportálják, mert az új Csehszlovákia kizárólag a cseheké és szlovákoké.

Apja börtönben, sógora valahol hadifogságban, ő támasz nélkül sínylődik volt zsidó koncentrációs táborokban, küzd éhezéssel, betegséggel, lesz tanúja a bosszú vezérelte vérengzésnek. Kiszolgáltatottan, hazátlanul éli meg a béke első éveit, mégis derekasan helytáll, pedig olyan csapások érik, amelyekből egy is sok lenne egy átlagos életben. Közben humora és életkedve sem hagyja cserben: sorsa útmutató lehet mindannyiunk számára.

Lilli egy a több mint 12 millió német közül, akit Kelet-Közép-Európából, szülőföldjéről a békében elűztek.

A könyvet a hétvégén mutatták be a Millenárison, a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon. Nyíregyházi premierje május 9-én, 17 órakor lesz a Móricz Zsigmond Könyvtárban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés