Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A drogmentes Magyarországért futottak Nyíregyházán is

| 2019. 05. 29. | 10:53:00
A maraton a megye több települését érintette
A drogmentes Magyarországért futottak Nyíregyházán is
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tizennyolcadik alkalommal indult el a Drogmentes Magyarországért Maraton. A 42 napos kampány idén Budapestről indult április 27-én és május 28-án futottak Hajdúböszörmény  és Nyíregyháza között. Az útvonalukkal érintették Hajdúhadházt, Téglást, Tiszavasvárit, Bökönyt, Geszterédet, Balkányt, Nagykállót is.

Számos helyi iskolából kértek drogmegelőző segítséget. Az iskolásoknak a drogok ártalmairól és a tartalmas célok fontosságáról szóló előadásokkal és kiadványokkal készültek a szervezők.

Az először 2002 márciusában megszervezett Drogmentes Magyarországért Maraton egy 42 napos futás, hazánk egyik legkiemelkedőbb, eredményekben gazdag drogprevenciós rendezvénysorozata. A 12 futóból álló válogatott csapat a hagyományokhoz híven 2100 km-t tesz meg, és betérnek minden olyan városba, faluba, iskolába (több mint 300 településre), ahová szeretettel hívták őket drogfelvilágosító előadást tartani, drogmentes kapitányokat avatni. Most már Európa legnagyobb sporttal egybekötött drogmegelöző kampányaként a 18 éves Drogmentes Magyarországért Maraton csapata azon dolgozik, hogy minél több fiatal megismerje a drogok valós veszélyeit, és tartalmas célokat tűzzön ki az életében. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés