Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az ország legjobb biciklisei érkeztek Nyíregyházára

| 2019. 05. 07. | 17:51:00
Hajrá, Nyírcsaholy!
Az ország legjobb biciklisei érkeztek Nyíregyházára
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Idén a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság és a Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szervezte meg a Kerékpáros Iskola Kupa országos döntőjét, melynek Nyíregyháza ad otthont május 7. és május 9. között.

A megmérettetésre az ország valamennyi megyéjéből és Budapestről érkeztek diákok. Az eseményen a megyei fordulókon legjobb eredményt elérő 40 általános iskolai felső tagozatos tanuló vesz részt. A mindent eldöntő, végső összecsapáson a versenyzők először KRESZ elméleti, majd kerékpáros ügyességi feladatokban mérik össze tudásukat.

Megyénket a nyírcsaholyi általános iskola tanulói képviselik.

A háromnapos rendezvény több nyíregyházi helyszínen zajlik, de a megnyitójának, zárásának, valamint egyes versenyfeladatok lebonyolításának is a Nyíregyházi Egyetem ad otthont. A keddi, ünnepélyes megnyitón Farkas József r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány köszöntötte a megjelenteket. Hangsúlyozta, a verseny célja a gyerekek közlekedésbiztonságának fokozása és a közlekedési ismereteik bővítése.

A rendezvényen Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke beszédében elmondta:

"a város elkötelezett a gyerekek biztonságos közlekedésre nevelésében."

A versenyt hivatalosan Óberling József r. ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője, egyben az Országos Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottság ügyvezető elnöke nyitotta meg. Az ünnepélyes megnyitó után a diákok azonnal ringbe szálltak, hogy az elméleti feladatok megoldásán keresztül bizonyítsák felkészültségüket.

Hirdetés
Hirdetés