Halálos italozás Nyíregyházán

Szabolcsihír

2019.05.14. 15:44

Halálos italozás Nyíregyházán
A kép illusztráció

A Debreceni Ítélőtábla enyhített az ítéleten.

Hirdetés

Hirdetés

Enyhítette a bíróság kedden  egy négy évvel ezelőtt, Nyíregyházán történt gyilkosság vádlottainak büntetését.

A Debreceni Ítélőtábla I.r. vádlott szabadságvesztés büntetését 15 évre, II.r. vádlottét 9 évre enyhítette. II.r. vádlott szabadságvesztésének végrehajtási fokozata börtön. Az ítélőtábla egyebekben helybenhagyta az elsőfokú ítéletet. A bíróság nem állapította meg a különös kegyetlenséggel elkövetést, csak az emberölés alapesetében találta bűnösnek a vádlottakat. Az ítélet jogerős.

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2018 júliusában Sz. Zs. I. rendű vádlottat társtettesként elkövetett emberölés bűntette, társtettesként elkövetett testi sértés bűntettének kísérlete miatt 20 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől való eltiltásra ítélte. I.r. vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Sz. S. II. rendű vádlottat társtettesként elkövetett emberölés bűntette, társtettesként elkövetett testi sértés bűntettének kísérlete miatt 12 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől való eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért fellebbezett, míg a vádlottak és védőik felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek.

A bíróság által megállapított tényállás szerint I. r. vádlott albérlőként költözött be a sértett nyíregyházi lakásába, míg II. rendű vádlott a sértett gyermekkori barátja volt. 2015 májusában a vádlottak és a sértett, napközben több liter bort fogyasztottak, majd I. rendű vádlott a sértett élettársát ököllel arcon ütötte, aki ettől hanyatt esett. Amikor felállt, a II. rendű vádlott szintén bántalmazta.

A sértett látva, hogy a vádlottak az élettársát bántalmazzák, védelmére kelt. Ekkor a vádlottak őt többször megütötték ököllel, és amikor a földre került, rugdosták, különösen a fejét, mellkasát, nyakát.

Időközben a sértett élettársa a fürdőszobába menekült, bezárkózott és telefonon értesítette a rendőröket, akik rövid időn belül a helyszínre érkeztek, és a vádlottakat őrizetbe vették.

A sértett a bántalmazás következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy az orvosi ellátás ellenére rövid időn belül meghalt.

 

NyíregyházaemberölésDebreceni Ítélőtábla

Szóljon hozzá!

Hirdetés