Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Halálos italozás Nyíregyházán

| 2019. 05. 14. | 17:44:00
A Debreceni Ítélőtábla enyhített az ítéleten.
Halálos italozás Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Enyhítette a bíróság kedden  egy négy évvel ezelőtt, Nyíregyházán történt gyilkosság vádlottainak büntetését.

A Debreceni Ítélőtábla I.r. vádlott szabadságvesztés büntetését 15 évre, II.r. vádlottét 9 évre enyhítette. II.r. vádlott szabadságvesztésének végrehajtási fokozata börtön. Az ítélőtábla egyebekben helybenhagyta az elsőfokú ítéletet. A bíróság nem állapította meg a különös kegyetlenséggel elkövetést, csak az emberölés alapesetében találta bűnösnek a vádlottakat. Az ítélet jogerős.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért fellebbezett, míg a vádlottak és védőik felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek.

A bíróság által megállapított tényállás szerint I. r. vádlott albérlőként költözött be a sértett nyíregyházi lakásába, míg II. rendű vádlott a sértett gyermekkori barátja volt. 2015 májusában a vádlottak és a sértett, napközben több liter bort fogyasztottak, majd I. rendű vádlott a sértett élettársát ököllel arcon ütötte, aki ettől hanyatt esett. Amikor felállt, a II. rendű vádlott szintén bántalmazta.

A sértett látva, hogy a vádlottak az élettársát bántalmazzák, védelmére kelt. Ekkor a vádlottak őt többször megütötték ököllel, és amikor a földre került, rugdosták, különösen a fejét, mellkasát, nyakát.

Időközben a sértett élettársa a fürdőszobába menekült, bezárkózott és telefonon értesítette a rendőröket, akik rövid időn belül a helyszínre érkeztek, és a vádlottakat őrizetbe vették.

A sértett a bántalmazás következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy az orvosi ellátás ellenére rövid időn belül meghalt.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés