Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tragédia az M3-ason: Nyírcsászári összefogott

| 2019. 05. 03. | 14:09:00
Az önkormányzat is segíti az árvákat.
Tragédia az M3-ason: Nyírcsászári összefogott
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A két nagyobbik gyermek édesanyját, míg a kisfiú szüleit veszítette el abban a tragikus balesetben, mely április 26-án történt az M3-as autópályán. Az egyik pihenőben az autó fékezés nélkül hajtott bele az előtte álló, utasokkal teli buszba. A hátsó ülésen utazó kisfiút mentőhelikopterrel szállíották kórházba. A Nyírcsászáriban élő gyerekek segítésére összefogott a falu lakossága: számlát nyitottak, amelyre bárki utalhat, adománygyűjtő dobozt helyeztek ki az egyik üzletben.

Segít az önkormányzat is.

[Beillesztett cikk: Gyászban Nyírcsászári]

– Az önkormányzat minden segítséget megad a magukra maradt gyerekeknek -  mondta a Szabolcsihír érdeklődésére pénteken Zichar János Nyírcsászári polgármestere.  A településvezető hozzátette: az édesanya réadásul az önkortmányzat alkalmazottja is volt, dajkaként dolgozott az óvodában.

A két nagylány, akik közül az idősebb már nagykorú, az édesanya előző házasságából született, a kisfiú a második kapcsolatából. A gyermek egyébként szüleivel rokonlátogatóba, illetve esküvőre  utazott, amikor a tragédia az M3-as autópálya egyik pihenőjében bekövetkezett.

Azt is megtudtuk: a kisfiú gyámság alá helyezési ügyét feltehetőleg hamarosan el fogják indítani, dönteni fognak az elhelyezéséről. Lehet gyámja nagykorú nővére, de nagyszülei is, akik szintén a faluban laknak, és már most gondoskodnak a félárván, árván maradt gyerekekről.

Zichar János hozzátette: a gyerekek anyagi segítséget kaptak, kapnak az önkormányzattól, de bármiben igyekeznek segíteni nekik, ha kérik, mellettük állnak a bajban.

Aki segíteni szeretne a három gyermeknek, az alábbi számlaszámra utalhatja adományát:

Cs.K.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés