Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újfehértói az év mentes fagylaltja!

| 2019. 05. 26. | 11:37:00
A nagy és olcsó, felfújt csodáktól óva int cukrászszakma.
Újfehértói az év mentes fagylaltja!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Első alkalommal rendezték meg az Év fagylatja országos cukrászversenyt és fesztivált, amelynek május 24-én Szombathely főtere adott otthont. A zsűri ebben az évben a nagykanizsai Wilhelm Dávid által készített, Piemont Királya névre keresztelt fagylaltjának ítélte oda az év fagylaltja címet, amelynek alapja piemonti mogyoró, amit tonkababos feketeszeder-öntettel párosított alkotója.

Az év cukormentes fagylaltja illatos birs fekete ribizlivel, amelynek megálmodója egy újfehértói cukrász, Pokoraczki Ágnes. 

Mentes kategóriában brillírozott a balmazújvárosi Centrum Fagyizó is: a meggyes-diós mákfagyi bronzérmet nyert, ezt május 27-től kóstolhatják meg. Ezzel a jeges ínyencséggel már 17 érmét tudhatja magáénak a fagyizó – adta hírül a város Facebook-oldalán.

Selmeczi László, a Magyar Cukrászok Országos Ipartestületének társelnöke az MTI-nek elmondta: megjelentek a piacon olyan "fagylaltnak nevezett" termékek, amelyeket lelkesen vásárolnak a magyar fogyasztók, hiszen "nagy és olcsó", de jobbára csak mesterséges anyagokból, aromákból és színezékekből állnak. – Mi azt szeretnénk megmutatni, megkóstoltatni, hogy milyenek a kiváló és természetes alapanyagokból, igazi gyümölcsökből, hagyományos módon készített fagylaltok – mondta.

Az alapanyaggyártók és forgalmazók versenyében a legjobbnak a budapesti Chef Market Zrt. Liberte névre keresztelt fagylaltját találták, amelyet Vladucz Péter készített. Ugyanebben a kategóriában a legjobb mentes fagylalt a szintén budapesti m-Gel Hungary Kft. Pisztácia parajd fűszerével nevű fagylaltja lett, amelynek kitalálója Gangel András.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés