Hirdetés

Így ünnepelnék az apák napját

MTI

2019.06.17. 18:39

Így ünnepelnék az apák napját
Az egyik dolgozó gyermeke beült édesapja targoncájába az élelmiszer feldolgozással foglalkozó Nobilis Zrt. mátészalkai gyárában június 17-én  (Fotó: Balázs Attila, MTI)

Mátészalkán is volt olyan munkahely, ahová a férfiak bevitték a gyermeküket.

Hirdetés

A kormány elkötelezett amellett, hogy az apákra is kellő figyelem jusson – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának családpolitikáért felelős helyettes államtitkára június 17-én Budapesten, a Férfiak Klubja által kezdeményezett, Vállvetve apával című esemény egyik helyszínén. Az apák napjához kapcsolódva rendezett program lényege, hogy az apák vigyék be gyerekeiket a munkahelyükre, így töltve velük minőségi időt, s megmutatva nekik a munkájukat.

Beneda Attila hangoztatta, a kormány elkötelezett a családok erősítése mellett, és fontosnak tartja, hogy az apákra is kellő figyelem jusson, ennek érdekében 2010 óta szinte az összes családtámogatási elem elérhető a számukra is, valamint a családvédelmi akciótervben is szerephez jutnak. Azt szeretnék, hogy a kívánt, tervezett, vágyott gyerekek megszülessenek, és kialakuljon a munka és a család egyensúlya, ehhez pedig az olyan kezdeményezések, mint a Vállvetve apával nagy segítséget adhatnak – emelte ki a helyettes államtitkár.

Bedő Imre, a Férfiak Klubjának alapítója elmondta, azért indították tavaly útjára a kezdeményezést, mert úgy látták, nem egyértelmű, hogyan kell ünnepelni apák napját. Ezért új hagyományt szeretnének teremteni, hogy az apák avassák be a munkahelyi „titkos életükbe” a gyerekeket, akiknek nagy élmény a betekintés a felnőttek világába, valamint elmélyíti az apa és a gyerek kötődését – fűzte hozzá. Bedő Imre kitért arra is, hogy gazdasági vonatkozása is van a programnak, mivel sok gyerek úgy nő fel és úgy kerül ki az iskolából, hogy nem lát munkahelyet.

Idén több mint 60 cég, önkormányzat és oktatási intézmény csatlakozott a programhoz.
Mátészalkaapák napja

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés