Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jól tanuló, rászoruló hallgatókat támogatnak Nyíregyházán

| 2019. 06. 18. | 16:22:00
Pályázniuk kellett.
Jól tanuló, rászoruló hallgatókat támogatnak Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nyíregyházi Rászoruló Hallgatókért Közalapítvány a kuratórium idén 26 hallgatót részesít támogatásban felsőfokú tanulmányai folytatásához.

A pályázók által elnyert támogatást június 19-én Jászai Menyhért, Nyíregyháza MJV alpolgármestere és a kuratórium tagjai adják át.

A támogatás elnyerésére az alapítvány kuratóriuma pályázatot írt ki. Az egyszeri, vissza nem térítendő támogatásra felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatók nyújthatják be pályázatukat. Idén május 10. volt a határidő. Feltétel, hogy az igénylő legalább 5 éve állandó nyíregyházi lakos legyen, első diplomáját szerzi, hallgatói jogviszonnyal (BSC, MSC, osztatlan képzés); legalább jó tanulmányi eredménnyel rendelkezik és a családjában az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének két és félszeresét, azaz 71.250 forintot.

A megadott határidőig 27 hallgató nyújtotta be pályázatát, közülük 26 pályázó felelt meg a pályázatban kiírt feltételeknek, így a kuratórium döntése alapján 60-50 és 40 ezer forint támogatásban részesülnek elért tanulmányi eredményük alapján.

A kuratórium összesen 1.380.000 forinttal támogatja a 26 hallgatót.

A pályázók által elnyert támogatást június 19-én, szerdán délután adja át a polgármesteri hivatal Krúdy termében Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere és a kuratórium tagjai.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés