Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Leszakadt a mennyezet egy nagykállói intézményben

| 2019. 06. 18. | 16:48:00
Gyorsan intézkedtek a javításról.
Leszakadt a mennyezet egy nagykállói intézményben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Leszakadt mennyezet látványa fogadta a nagykállói védőnői szolgálat előterében június 14-én, pénteken reggel egyik olvasónkat, aki fotókat is küldött a Szabolcsihírnek. Hozzáfűzte: véleménye szerint nagyon veszélyes gyerekekkel ilyen körülmények között várakozni, közlekedni az épületben.

A fotókat továbbítottuk a nagykállói városházára, ahol érdeklődtünk arról is, mikorra tervezik a sérülés kijavítását, illetve lehet-e számítani arra, hogy másik helyen is baj lehet a plafonnal.

Kérdéseinkre kedden Bereczki Mária jegyzőtől az alábbi választ kaptuk: "Nagykállóban a területi és iskolai védőnői feladatok 2012 óta megfelelő képesítéssel rendelkező egyéni vállalkozókkal vállalkozói szerződés keretében kerül ellátásra. A szerződés részét képezi az önkormányzat tulajdonában lévő, de a védőnőknek átadott épületre vonatkozóan, hogy a vállalkozók egyetemlegesen kötelesek gondoskodni a műszaki előírások szerinti állapot és állagmegóvás biztosításáról."

"Ennek megfelelően elsődlegesen a vállalkozók feléadata az épületrész karbantartása, de amennyiben jelzés érkezik az önkormányzatunkhoz, természetesen amiben tudunk, segítségükre vagyunk a zavartalan feladatellátás érdekében"

- jegyezte meg Bereczki Mária.

A védőnők, mint a jegyző válaszlevelében olvasható, június 17-én jelezték a polgármesteri hivatalnak a problémát. A segítségnyújtás azonnal megtörtént, a kollégák a mennyezet balesetveszélyes részeit eltávolították, szerdán megtörténik a sérült részek kijavítása - tette hozzá végül Nagykálló jegyzője.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés