Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Orvvadászok buktak le Tarpán

| 2019. 06. 13. | 10:25:00
A rendőrök befejezték a nyomozást.
Orvvadászok buktak le Tarpán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság orvvadászat megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást egy 36, egy 24 és egy 45 éves tarpai lakos ellen. A nyomozás adatai szerint a férfiak 2018. augusztus 16-án 20 óra körül a „Tarpai Réten” két vadászkutyával engedély nélkül elejtettek egy őzet. A vadat az autójukba rakták, majd elhajtottak a helyszínről.

Rövid idővel később a gyanúsítottak Tarpa külterületén a rendőri jelenlétet észlelve visszafordultak, és Gulács felé vették az irányt, miközben az elejtett őzet egy külterületi részen elrejtették.

A terepjáróval közlekedő férfiakat Gulács és Jánd között a Beregsurányi Határrendészeti Kirendeltség egyik munkatársa tartóztatta fel, majd a tarpai rendőrőrs munkatársaival közösen igazoltatták a benne tartózkodó személyeket. A rendőrök az egyik férfi ruházatán és a terepjárón vérgyanús szennyeződéseket találtak. A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható három tarpai férfit a Vásárosnaményi Rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták. A rendőrök a környék átvizsgálása során a helyi vadásztársaság tagjaival közösen megtalálták az elejtett őztetemet is..

A szakértők bevonása mellett folytatott nyomozást a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság befejezte, az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés