Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb milliárdos fejlesztés Nyíregyházán

| 2019. 06. 29. | 09:00:00
Atlétikai központ épül a városban.
Újabb milliárdos fejlesztés Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Aláírták a hamarosan megépülő atlétikai központ kivitelezői szerződését június 27-én, Nyíregyházán. Az eseményen Kovács Ferenc polgármester elmondta, a város tulajdonában lévő korábbi NYVSC-pálya hasznosítása évek óta napirenden volt. Az új sportkomplexum beruházásának elindítására a Modern városok program adott lehetőséget. A projekt támogatásáról még 2015 novemberében született megállapodás, az erre a célra érkezett 500 millió forintos előlegből pedig elindították a tervezés előkészítését. Tavaly év végén 3,3 milliárd forint forráskiegészítést kapott a fejlesztés.

Az építkezés területrendezési munkákkal, ideiglenes közművek kiépítésével a tervek szerint július 15-én megkezdődik. A kivitelezőnek hatszáz napja van a beruházás befejezésére.

A 6,8 milliárd forintból felépülő atlétikai centrum hét sportág otthona lesz, valamint hazai és európai versenyeket is szerveznek majd a komplexumban. Többek között fedett, illetve szabadtéri futó- és ugrópályák, teljesen felszerelt atlétikai eszközpark és modern konditermek várják a sportolókat. Pihenésükről és rekreációjukról pedig egy harminc szobával rendelkező szálláshely gondoskodik majd.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés