Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyar bajnokok a Nyíregyházi Fókák!

| 2019. 07. 10. | 15:24:00
Sorra zsebelik be a legcsillogóbb érmeket a szeniorok.
Magyar bajnokok a Nyíregyházi Fókák!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Június eleje óta három versenyen ugrottak medencébe a Nyíregyházi Fókák SE szenior úszói. Első nyári megmérettetésükön, Csongrádon összesen huszonnégy érem és több egyéni csúcs termett a klubnak. Cseh Imre, Cserés Miklós és Hudáky Zoltán emellett egy váltó ezüstéremmel is gazdagodott, a törökbálinti színekben induló Erdélyi Ferenccel kiegészülve. A csapatot a női indulók között Szarvas-Hudáky Zsuzsanna képviselte.

Ezt követően, június utolsó hétvégéjén a magyarországi szenior úszás legrégebbi versenyén, Gyulán öt versenyzővel vett részt az egyesület.

Nyíregyháza négy sportösztöndíjasa, Bódi Szabolcs, Cseh Imre, Cserés Miklós és Hudáky Zoltán mellett Keresztes Edina is rajtkőre állt.

Egyéniben nyolc magyar bajnoki címen túl hat ezüst és nyolc bronz volt a mérleg. A 4x50 méteres férfi vegyesváltóban ezüstérmet szerzett a csapat, amelynek tagjai számos egyéni csúcsot is úsztak. A Fókák családi váltót is indított, Cserés Miklós, Keresztes Edina, Cserés Adél összetételben.


A júliust pedig egy külföldi megmérettetésen, Kassán indították a szenior úszók. A rövidpályán (25 m-es medencében) zajló Arena Slovakia Swimming Masters Cup úszóversenyen kimagasló eredményeket ért el a négyfős különítmény: Bódi Szabolcs, Cseh Imre, Cserés Miklós és Hudáky Zoltán.

Szinte minden számban egyéni csúcsot javítottak.

A versenyről nyolc korcsoportos arany, hat ezüst, és kilenc bronzéremmel tértek haza. A korcsoportfüggetlen, összetett versenyben Cserés Miklós egy számban második, kettőben pedig harmadik helyezést ért el. A csapatszellem megkoronázásaként a versenyzőknek váltóban is sikerült egy aranyat és egy ezüstöt kiharcolniuk.

A Nyíregyházi Fókáknál nyáron sem állnak le az edzések, Juharos Gábor irányításával most például egy augusztus eleji, 24 órás úszás eseményre készülnek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés