Hirdetés

Majdnem ütközött egy Nyíregyházára tartó személyvonat

szabolcsihir.hu

2019.08.09. 16:41

Majdnem ütközött egy Nyíregyházára tartó személyvonat
Az utasokat a vizsgálat miatt vonatpótló buszokkal szállították tovább (Illusztráció: Wikipédia)

Egy mozdonyvezető észrevette, hogy nem jó irányban áll a váltó.

Hirdetés

Hirdetés

Eddig tisztázatlan okból Hort-Csány állomáson két InterCity vonatot meg kellett állítani, mintegy 1000 méterre egymástól – közölte a Facebookon a Mávinform 16 óra után. Mint írják, a Hatvan felől Miskolcon át Nyíregyházára tartó Rózsa InterCity lassú sebességgel haladt ki az állomásról, mikor a mozdonyvezető látta, hogy a váltó nem a megfelelő irányba áll, ezért megállította a vonatot. A Miskolc felől Hatvanba tartó Borsod InterCity-t egy kilométerre az állomástól megállították a helyzet tisztázásig.

A vonatközlekedés Hatvan–Hort-Csány–Vámosgyörk között a rendőrségi vizsgálat idejére szünetel, az utasokat vonatpótló buszok szállítják. A két IC vonat utasait a katasztrófavédelem segítségével szállították át autóbuszokra. A vizsgálatok alapján történik meg a felelősség megállapítása, a baleset körülményeinek tisztázása. A várakozó utasok részére a vonatokon vizet osztanak a vasúttársaság munkatársai. A miskolci vonalon jelentősen megnő az eljutási idő.

Az Indóház szerint a két járat mozdonyai egymástól kevesebb, mint 200 méterre álltak meg, az állomás végponti, vagyis Vámosgyörk felőli végén.

balesetNyíregyházaMiskolcvasútInterCity

Szóljon hozzá!

Hirdetés