Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Novemberig biztosan rács mögött marad a nyíregyházi szurkáló

| 2019. 08. 22. | 17:30:00
A nyomozás még folyamatban van.
Novemberig biztosan rács mögött marad a nyíregyházi szurkáló
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója augusztus 22-én nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntette kísérlete miatt indult eljárásban november 26-ig meghosszabbította K. Antal gyanúsított letartóztatását.

Az ügyészség indítványa szerint a gyanúsított 2018. november 22-én délelőtt a szabolcsi megyeszékhelyre utazott, hogy anyagi problémáit rendezze. Délután betért egy butikba, kiválasztott egy ruhaneműt, melyet az eladó be akart csomagolni. A férfi elővett egy riasztó pisztolyt. Ekkor a nő ijedtében segítségért kiáltott, mire a gyanúsított a pisztoly markolatával arcon ütötte, majd a földre került sértettet lefogta, ráült a testére. A kabátjába rejtett kést a férfi elővette, majd előbb arcon próbálta szúrni a nőt, de az kivédte a támadást, az orra sérült meg. A gyanúsított ezek után a nőt hasba, majd combon szúrta. Egy közelben tartózkodó személy meghallotta a sikítozást, telefonon értesítette a rendőrséget, de a gyanúsított elmenekült a helyszínről. A nő a bántalmazás következtében életveszélyes sérülést szenvedett.

Pár nappal később a gyanúsított gépkocsijában egy holttestet találtak. A nő halálát az okozta, hogy a gyanúsított a nőt az arcán, a mellkasán és a combján késsel többször megszúrta. 

A bíróság álláspontja szerint a bűncselekmény kiemelt tárgyi súlyú, ezért továbbra is megalapozottan lehet tartani attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén elérhetetlenné válna, elrejtőzne a hatóságok elől. A bíróság megítélése szerint a gyanúsítottal szemben a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok csak a letartóztatás alkalmazásával biztosíthatók. Az ügyben a nyomozás még folyamatban van.

[Beillesztett cikk: Meghosszabbították a nyíregyházi szurkáló letartóztatását]

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés