Végre! Megépítik a kerékpárutat Nyírbogáton

szabolcsihir.hu

2019.08.21. 14:07

Végre! Megépítik a kerékpárutat Nyírbogáton
A kép illusztráció.

Rég vártak erre a beruházásra.

Hirdetés

Hirdetés

Az újfehértói Magyar Parképítő Kft. és a kislétai Rapid-Ride Kft. építi a nagyközség belterületi kerékpárútját nettó 425,4 millió forintból. Az augusztus 15-i Közbeszerzési Értesítő szerint a bicikliút a 471. számú főútvonal mentén lesz, a Nyírgelse-Nyírbogát és a Nyírbogát-Nyírbátor közötti külterületi kerékpárutak végpontjainak összekapcsolásával. 

A tervezett gyalog- és kerékpárút kezdő szelvénye a Hajnal utcai útcsatlakozás, ahol az út csatlakozik a meglévőhöz. A gyalog- és kerékpárút a Hunyadi utca – Jókai utca – Árpád utca – Kossuth utca útvonalon halad, a 471. számú főút szelvényezés szerinti jobb oldalán, végszelvénye a Gyulaji út csatlakozásánál meglévő kerékpárúthoz csatlakozik.

A tervezett gyalog- és kerékpárút hossza 2554,26 méter, szélessége 2,75 méter, szűkületben 2,55 méter. Az Árpád utca és a 471. számú főút csomópontja átalakításra kerül, így egy „T” alakú csatlakozást építenek. A tervezési területen zárt vízelvezető-rendszert építenek, a kerékpárút mellett padkafolyóka biztosítja a felszíni vízmozgást.

Az eredetileg nettó 290 millió forintra becsült beruházásra a budapesti Octopus Invest Kft. és a nyíregyházi Ke-Víz 21 Zrt. is pályázott.
kerékpárútközbeszerzésNyírbogát

Szóljon hozzá!

Hirdetés