Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Végre! Megépítik a kerékpárutat Nyírbogáton

| 2019. 08. 21. | 16:07:00
Rég vártak erre a beruházásra.
Végre! Megépítik a kerékpárutat Nyírbogáton
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az újfehértói Magyar Parképítő Kft. és a kislétai Rapid-Ride Kft. építi a nagyközség belterületi kerékpárútját nettó 425,4 millió forintból. Az augusztus 15-i Közbeszerzési Értesítő szerint a bicikliút a 471. számú főútvonal mentén lesz, a Nyírgelse-Nyírbogát és a Nyírbogát-Nyírbátor közötti külterületi kerékpárutak végpontjainak összekapcsolásával. 

A tervezett gyalog- és kerékpárút kezdő szelvénye a Hajnal utcai útcsatlakozás, ahol az út csatlakozik a meglévőhöz. A gyalog- és kerékpárút a Hunyadi utca – Jókai utca – Árpád utca – Kossuth utca útvonalon halad, a 471. számú főút szelvényezés szerinti jobb oldalán, végszelvénye a Gyulaji út csatlakozásánál meglévő kerékpárúthoz csatlakozik.

A tervezett gyalog- és kerékpárút hossza 2554,26 méter, szélessége 2,75 méter, szűkületben 2,55 méter. Az Árpád utca és a 471. számú főút csomópontja átalakításra kerül, így egy „T” alakú csatlakozást építenek. A tervezési területen zárt vízelvezető-rendszert építenek, a kerékpárút mellett padkafolyóka biztosítja a felszíni vízmozgást.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés