Nyíregyháziak futnak az állatokért

Szabolcsihír

2019.09.23. 11:29

Nyíregyháziak futnak az állatokért

A világnapon így szeretnék felhívni a figyelmet az ember felelősségére.

Hirdetés

Hirdetés

Az Állatok világnapján jótékonysági futásra hívja az éreklődőket a Nyíregyházi Állatbarát Alapítvány. Október 5-én szombaton 8:00–14:00 óráig tart a program, a helyszín az erdei tornapálya.

"Ilyet sem csináltunk még, de kipróbáljuk. A mozgás jó, mi már csak tudjuk, hisz 200 kutyánk igényli ezt napi szinten. Ők tudják, milyen jó futni, szaladgálni, baktatni, szaglászni, ugrabugrálni… És milyen szuper ezt együtt csinálni az emberekkel"

- írja honlapján az otthont működtető alapítvány.

Ezért, az Állatok világnapja alkalmából október 5-én, szombat délelőtt 10 órai kezdettel jótékonysági futást rendeznek, ahol nincsenek helyezettek, ellenben – ígérik – mindenki nyer: sok-sok kutyapuszit, fülig érő nyelvkilógatós mosolyokat lehet bezsebelni korlátlan mennyiségben, a lényeg csupán annyi, hogy mindenki teljesítse a távot becsülettel - teszik hozzá az állatbarátok.

Az sem számít, hogy ezt rohanva, vagy lassan baktatva teszik meg a részvevők. A táv 4-5 km, indulás az erdei tornapályáról, onnan vasúti sínekig, és vissza. A nevezési díj 3000 forint, melyet az otthon kutyáinak gondozására fordítanak majd. lehet indulni kutyával, vagy kutya nélkül, ami a fontos:

"mindenképp szeresd a négylábúakat, mert lesz jó pár a helyszínen" - üzenik a szervezők.

Regisztrálni reggel 8-tól 9:30-ig lehet, 10-kor pedig elstartol a csapat. Aki kutyát is hoz magával, az oltási könyve feltétlen legyen nála.

Lehetőséget biztosítanak arra is, hogy menhelyes kutyával fusson, aki az árváknak is szeretne egy szép délelőttöt szerezni. Kiválasztottak 20 kutyust, ők egész biztos bírni fogják a távot, akár futva is. Aki velük szeretne elindulni, annak be kell jelentkeznie előre, és el kell mennie a kutyusért a menhelyre saját autóval.

Várnak segítőket a regisztrációhoz, illetve a célba érkezőket zsíros kenyérrel és teával várják, örülnének, ha a kenyerek kenésében is segítenének önkéntesek. Ha valaki szívesen sütöget, van kedve és ideje, akár egy kis sütis, pogis asztalt is összeállítanak, hogy a futók, sétálók visszakapják a leadott kalóriákat.
Gyertek el, töltsük együtt a szombat délelőttöt az Állatok világnapja alkalmából

NyíregyházaÁllatok Világnapja

Szóljon hozzá!