Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyháziak futnak az állatokért

| 2019. 09. 23. | 13:29:00
A világnapon így szeretnék felhívni a figyelmet az ember felelősségére.
Nyíregyháziak futnak az állatokért
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Állatok világnapján jótékonysági futásra hívja az éreklődőket a Nyíregyházi Állatbarát Alapítvány. Október 5-én szombaton 8:00–14:00 óráig tart a program, a helyszín az erdei tornapálya.

"Ilyet sem csináltunk még, de kipróbáljuk. A mozgás jó, mi már csak tudjuk, hisz 200 kutyánk igényli ezt napi szinten. Ők tudják, milyen jó futni, szaladgálni, baktatni, szaglászni, ugrabugrálni… És milyen szuper ezt együtt csinálni az emberekkel"

- írja honlapján az otthont működtető alapítvány.

Ezért, az Állatok világnapja alkalmából október 5-én, szombat délelőtt 10 órai kezdettel jótékonysági futást rendeznek, ahol nincsenek helyezettek, ellenben – ígérik – mindenki nyer: sok-sok kutyapuszit, fülig érő nyelvkilógatós mosolyokat lehet bezsebelni korlátlan mennyiségben, a lényeg csupán annyi, hogy mindenki teljesítse a távot becsülettel - teszik hozzá az állatbarátok.

Az sem számít, hogy ezt rohanva, vagy lassan baktatva teszik meg a részvevők. A táv 4-5 km, indulás az erdei tornapályáról, onnan vasúti sínekig, és vissza. A nevezési díj 3000 forint, melyet az otthon kutyáinak gondozására fordítanak majd. lehet indulni kutyával, vagy kutya nélkül, ami a fontos:

"mindenképp szeresd a négylábúakat, mert lesz jó pár a helyszínen" - üzenik a szervezők.

Regisztrálni reggel 8-tól 9:30-ig lehet, 10-kor pedig elstartol a csapat. Aki kutyát is hoz magával, az oltási könyve feltétlen legyen nála.

Várnak segítőket a regisztrációhoz, illetve a célba érkezőket zsíros kenyérrel és teával várják, örülnének, ha a kenyerek kenésében is segítenének önkéntesek. Ha valaki szívesen sütöget, van kedve és ideje, akár egy kis sütis, pogis asztalt is összeállítanak, hogy a futók, sétálók visszakapják a leadott kalóriákat.
Gyertek el, töltsük együtt a szombat délelőttöt az Állatok világnapja alkalmából

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés