Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vásárosnaménynál félezerből egy autós döntött rosszul

| 2019. 09. 16. | 12:45:00
Meg egy biciklis.
Vásárosnaménynál félezerből egy autós döntött rosszul
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság munkatársai finn módszeres ittasság-ellenőrzést hajtottak végre szeptember 13-án, pénteken. Vásárosnamény, Kisvarsány, Nagyvarsány, Gyüre és Aranyosapáti településeken összesen 533 járművezetőt ellenőriztek, akik közül egy személy bizonyultak ittasnak. Az alkoholos befolyásoltság mértékétől függően vele szemben büntetőeljárást indítottak.

A demonstratív jelenlét ideje alatt a rendőrök a passzív biztonsági eszközök használatát is ellenőrizték. Biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 14 fővel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki, kisebb súlyú közlekedési szabálysértés elkövetése miatt 8 járművezetővel szemben figyelmeztetést alkalmaztak, 5 járművezetővel szemben pedig helyszíni bírságot szabtak ki.

Két héttel korábban a közúti közlekedés legsérülékenyebb résztvevőit, a gyalogosokat és a kerékpárosokat ellenőrizték a vásárosnaményi rendőrök. Összesen 4 gyalogossal, valamint 28 kerékpárossal szemben intézkedtek. Közülük 31-en figyelmeztetésben részesültek,

csupán 1 kerékpárossal szemben szabtak ki bírságot, aki ittassága miatt nem volt biztonságos közlekedésre alkalmas állapotban.

Kerékpárosok körében a leggyakoribb intézkedésre okot adó körülmény a kerékpár kötelező felszereléseinek hiánya volt, míg a gyalogosok esetében az úttest indokolatlan igénybevétele a járda helyett.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés