Hirdetés

17 éves lány lezáratlan kocsikból lopott

Szabolcsihír

2019.10.31. 16:59

17 éves lány lezáratlan kocsikból lopott
Fotó: police.hu

Sátoraljaújhelyről jött ezért Kisvárdára.

Hirdetés

Hirdetés

A Kisvárdai Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 17 éves sátoraljaújhelyi lakos ellen. A nyomozás adatai szerint a lány október 28-án 17 óra körül

egy kisvárdai bolt előtt lezáratlanul hagyott gépkocsiból eltulajdonított két pénztárcát, a benne lévő okmányokkal és készpénzzel együtt.

A rendőrök a bejelentést követően széleskörű adatgyűjtést végeztek. A kihelyezett kamerák felvételei alapján egy órán belül azonosították, és a helyszín közelében elfogták a feltételezett tettest.

Kiderült, hogy a lány fél órával korábban egy másik közterületen parkoló gépkocsi utasteréből is összeszedte az értékeket, melyet szintén nyitva hagytak.

A 17 éves lányt a rendőrkapitányságra előállították, és gyanúsítottként kihallgatták, aki beismerte a bűncselekmények elkövetését.  

A rendőrség felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy saját vagyonbiztonságuk megóvása érdekében a gépkocsijukat parkolást követően mindig zárják le, még ha csak rövid időre is hagyják magára járművüket! Különösen fontos odafigyelni a megfelelő óvintézkedésekre a közelgő mindenszentek és halottak napja alkalmából, hiszen ez az időszak veszélyeket is rejthet magában!

Azért, hogy a megemlékezést ne árnyékolja be semmilyen jogsértés, fogadják meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának tanácsait:

  • Mielőtt kiszállnak az autóból, ne felejtsék el az ablakot felhúzni!
  • Ne hagyják személyes irataikat, bankkártyájukat, lakáskulcsukat, és egyéb irataikat az utastérben!
  • Kijelölt vagy őrzött parkolóban, az esti órákban lehetőleg kivilágított helyen parkoljanak!
  • A parkolókban hagyott gépjárműveikben látható helyen ne hagyjanak értéktárgyakat (telefon, táska, kabát, stb.)! Helyezzék el azokat a csomagtartóban!
  • Amennyiben bűncselekményt észlelnek, haladéktalanul értesítsék a rendőrséget a 112-es segélyhívón
tolvajKisvárda

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés