Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Életveszélyesen megsérült a kutyáját védő mándoki gyerek

| 2019. 10. 29. | 19:33:00
Testvére tört rá.
Életveszélyesen megsérült a kutyáját védő mándoki gyerek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétségével vádol egy mándoki férfit, aki rátörte az üvegezett ajtót a kutyáját védelmező öccsére, és a törött üveg majdnem a fiú tüdejébe fúródott.

A vádirat szerint tavaly december végén a vádlott délután a helyi presszóban italozott, majd este kilenc óra körül ért haza a családi házukba, ahol vitába keveredett az élettársával a vacsora miatt. Mivel a szabadban már nagyon hideg volt, ezért a lakásban tartózkodott a család rövid szőrű harci kutyája is, akinek leginkább a vádlott 13 éves öccse viseli a gondját. A kiabálásra a kutya morogni kezdett, ugatott, ami nem tetszett a vádlottnak, ezért megragadta a nyakánál és fojtogatta.

A vádlott öccse ekkor ölébe vitte a kutyát, majd édesanyjával együtt átmentek a szomszédos szobába, az ajtót pedig bezártát. A fiú háttal támasztotta az ajtót azért, hogy a vádlott ne tudjon bemenni.

A vádlott kivülről nyomta az ajtó üvegét, ami betört, és egy nagyobb üvegdarab az öccse hátába fúródott, a gerince mellett. Az erősen vérző sértettet az édesanyja az ágyra fektette, majd hívták a mentőket, akik kórházba szállították. Az üveg befúródott a mellüregbe is,ezáltal közvetett életveszélyes állapotot okozott.

Bár a vádlott és öccse között a kapcsolat azóta rendeződött, és a kutya is a családdal él, azonban az ügyészség szerint nem mellőzhető a bírósági eljárás lefolytatása, mert a vádlottal szemben büntetést kell kiszabni azért, hogy ilyen cselekedetet többé ne kövessen el. A vádirat szerint a vádlott nem szándékosan okozta a sérülést, hanem csupán gondatlan volt, ami azt jelenti, hogy előre látta azt, hogy az üveg betörhet és sérülést okozhat az ajtó mögött álló öccsének, de könnyelműen bízott ennek elmaradásában.

Amennyiben a vádlott a bíróságon az előkészítő ülés alkalmával beismerő vallomást tesz, egy év fogházbüntetésre számíthat, melynek végrehajtását három évre függesztetné fel az ügyészség.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés