Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyházán országos átlag alatti a részvétel

| 2019. 10. 13. | 21:59:00
Két jelölt közül dől el, ki lesz a polgármester.
Nyíregyházán országos átlag alatti a részvétel
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az öt órai országos átlaghoz (42,69) képest alulmaradt a nyíregyházi részvétel az önkormányzati választáson, a válsztásra jogosultak 35,18 százaléka ment el szavazni. Nem sokat változott a helyzet fél hétre:  39,31 százalék, 37 866 választó szavazott.

Talán már nem is emlékszünk rá, de Nyíregyházán 2014-ben nyolcan (!) indultak a polgármesteri címért, igaz végül egy jelölt, Kiss Sándor (Nyugodt hétköznapok) visszalépett. A választást magabiztosan nyerte 47,35 százalékkal Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP), így második ciklusát kezdette meg.

Itt indult Szepessy Zsolt László (Összefogás Párt) is, aki a 2018-as országgyűlési választásokon való részvételre már előzetesből kapott mentelmi jogot ez időre, azóta el is ítéltek egy büntetőügyben.

Alig egy százaléknyi voksot szerzett a független Bakosi Benjamin, míg a szintén független Máthé Csaba 7,14 százalékot. A jobbikos Vass Zoltán Géza 10,53, Marsó Tamásné (MLP) pedig 1,16 százalékot szerzett.

Komolyabb veszélyt az MSZP-s Nagy László jelentett, aki a voksok 30,3 százalékát nyerte el.

Ha nyer, Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) harmadik ciklusát kezdheti meg a vasárnapi választás után. Most viszont egyetlen kihívója van, Jeszenszki András (MSZP), akit a a szövetségbe tömörült ellenzék (Szövetségben Nyíregyházáért) támogat. (Momentum Mozgalom, Demokratikus Koalíció, Magyar Szocialista Párt, Jobbik Magyarországért Mozgalom, Lehet Más a Politika, Függetlenek Egyesülete, Mindenki Magyarországa és Párbeszéd)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés