Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szupernova és forgóbogrács Nyíregyháza 100. játszóterén

| 2019. 10. 08. | 16:49:00
Különleges játékelemek is várják a kicsiket és nagyokat egyaránt.
Szupernova és forgóbogrács Nyíregyháza 100. játszóterén
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kovács Ferenc polgármester és Tóth Imre a városrész önkormányzati képviselője adta át Nyíregyháza 100. játszóterét Örökösföldön, a Szalag-Lobogó utca tömbbelsőben, október 8-án.

A korábban üres, füves területen most számos játszóeszköz, köztük több különleges, eddig még soha nem látott játékelem várja a környéken élő gyerekeket, családokat, hogy szabadidejüket immár kulturált, modern és biztonságos környezetben töltsék el.

Szupernova és forgóbogrács

A közösségi téren számos játszóeszközt helyeztek el. Többek között különböző korosztály számára ajánlott 2 db kombinált játékvárat, kötélpályát, valamint új típusú ügyességi játékelemeket, mint a szupernova vagy a forgóbogrács. Mindezeken kívül 22 pad és 2 asztal teszi még komfortosabbá a szabadban töltött időt.

Az elmúlt 6 évben 11 játszótér épült Nyíregyházán, és 31 játszóteret sikerült felújítani - mondta Kovács Ferenc polgármester az ünnepélyes átadáson.

Remélem, hogy az itt élő gyerekek, családok aktív és boldog használói lesznek a játszótérnek - tette hozzá.

A tervek között szerepel még egy filagória megépítése, valamint az öntözőrendszer kiépítése a most átadott téren.

Tóth Imre, a városrész önkormányzati képviselője pedig elmondta, hogy a most átadott közösségi tér egy komplex játszópark. Bíznak benne, hogy a kisgyermekek és a fiatalabb korosztály egyaránt megtalálja a számára legkedvesebb játékelemet.

Az ünnepélyes átadás közös faültetéssel zárult.

Kovács Ferenc polgármester kezdeményezésére nagyszabású fásítási program zajlik jelenleg városszerte, így ennek szellemében megújult a zöldfelület is. 71 db facsemetét (kőris, juhar, hárs) és mintegy 850 db cserjét ültetett el a NYÍRVV Nonprofit Kft. a területen.

Az új játszótér nettó 35,7 millió forint önkormányzati forrásból valósult meg.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés