Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Így alakulnak a magán-egészségbiztosítás árak 2019-ben

| 2019. 11. 27. | 13:07:00
Előnyei pedig szükséghelyzetben felbecsülhetetlenek.
Így alakulnak a magán-egészségbiztosítás árak 2019-ben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az egészség minden másnál fontosabb, pedig erről hajlamosak vagyunk elfeledkezni. A hétköznapi rohanás, a munkával kapcsolatos teendők gyakran előrébb kerülnek, mint az, hogy milyen egészségi állapotban vagyunk. Akár már egy komolyabb influenza is elég ahhoz, hogy szembesüljünk a magyar egészségügyben uralkodó helyzettel. Ha pedig kórházi ellátás válik szükségessé, akkor bizony belekóstolhatunk abba, milyen kiszolgáltatott helyzetben lenni. De vajon törvényszerűen így kell ennek lennie? Van bármi mód arra, hogy felelős döntést hozva tegyünk saját biztonságunk érdekében? A magán egészségbiztosítás már korántsem kerül annyiba, mint azt a legtöbben gondolják, előnyei pedig szükséghelyzetben felbecsülhetetlenek.

Nem mindegy az életmód!

Az ebf.hu weboldalán megnézheti, hogy hogyan alakultak év végén a magán egészségbiztosítás árak. A fizetendő havidíjra több tényező is hatással van, ezekkel érdemes megismerkedni a tisztánlátás érdekében. Az életkor és az egészségi állapot nem elhanyagolható, pláne, hogy e kettő rendszerint egyenes arányban változik. A foglalkozás és az életmód is befolyásolhatják azt, hogy mekkora kockázatként értékel a biztosító. A dohányzás rendszerint emeli a díjakat, míg az egészséges életmód csökkentő hatással van. Lehetőség van céges vagy családi kedvezmények igénybevételére, de sok múlik azon is, hogy milyen szolgáltatási csomagot szeretnénk magunkénak tudni.

Alapellátástól az őssejt-levételig

Az érdeklődők gyakran kérdeznek arról, hogy milyen szolgáltatások vehetőek igénybe a magán egészségbiztosítás díjaiért. Ez elsősorban a választott szolgáltatási csomagtól függ, de a járó-és fekvőbeteg-ellátás, a szűrővizsgálatok, a diagnosztikai eljárások éppen úgy részét képezik a csomagoknak, mint a fogorvosi ellátás, a terhesgondozás vagy például a betegszállítás. Ez utóbbi kifejezetten hasznos lehet olyan betegek számára, akiknek családja nem tudja megoldani a vizsgálatokra szállítást. A 24 órás asszisztencia lehetővé teszi, hogy bármilyen kérdéssel, felmerülő igénnyel szakemberhez lehessen fordulni, de a második orvosi szakvélemény és a minden korábbinál többek által keresett őssejt-levétel is a szolgáltatás részét képezik.

A magyar egészségügy nem csak a rendelkezésre álló eszközök, hanem sokszor sajnos a szakemberhiány miatt is hagy maga után némi kívánnivalót. Nem ritka, hogy fontos szűrővizsgálatokra, diagnosztikai vizsgálatokra akár hónapokat kell várni, s ez idő alatt jelentősen romolhat is a beteg egészségi állapota. Minél hamarabb fény derül arra, hogy milyen egészségügyi probléma áll a panaszok hátterében, annál gyorsabban megkezdődhet a kezelés. A magán egészségbiztosítás keretei között nem kell hosszasan várakozni egy CT vizsgálatra, és a szakrendelők előtt sem találkozni hosszú sorokkal. Az időpont egyeztetés alapján történő, pontosan és gördülékenyen zajló vizsgálati rend nagy segítség lehet akkor, ha az ember beteg és szeretné mihamarabb letudni az orvos látogatást.

Megbízható ellátás hálapénz nélkül

Természetesen felmerül a hálapénz kérdése is, mely sokakat állít kihívás elé az állami rendszerben. Vajon a megfelelő színvonalú ellátást kapni egy műtét és a felépülés során akkor is, ha nem áll módjában a betegnek vaskos borítékot adni orvosának? A probléma sajnos valós, és mindenképpen odafigyelést igényel. A magán egészségbiztosítás keretein belül szóba sem kerül a hálapénz kérdése, hiszen egészen más mentalitással és hozzáállással találkozni ott. A betegség idején, amikor szeretnénk, ha maximális odafigyelést kapnánk, valóban azt érezhetjük, hogy a szakemberek a mihamarabbi gyógyulásért munkálkodnak, s nem egyfajta futószalagon végzik tevékenységüket. Az emberi tényező a megfelelő technikai háttérrel kiemelt jelentőséggel bír akkor, ha saját egészségünk a tét. A tapasztalatok azt mutatják, hogy minden korábbinál többen érdeklődnek a magán egészségbiztosítás iránt, még akkor is, ha plusz kiadással jár mindez a hétköznapokban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés