Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Készül a nyíregyházi rali-krossz aréna megvalósíthatósági tanulmánya

| 2019. 11. 08. | 17:39:00
Az állam 2021-re szeretné felépíteni az autó-motorsport keleti fellegvárát. Most 215 millióért vizsgálódnak.
Készül a nyíregyházi rali-krossz aréna megvalósíthatósági tanulmánya
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kétszáztizenöt millió forintért megrendelték a megvalósíthatósági tanulmányt a Nyíregyházán állami beruházásban, autó-motor sportokra tervezett multifunkcionális aréna kapcsán – derül ki az európai uniós közbeszerzés oldalán.

Az egyetlen ajánlatot a szolnoki Katona Kft. és a Truck Race Promotion Kft, adta. A beruházó Nemzeti Sportközpontok és az említett cégek képviselői október 14-én megkötötték a szerződést az egyebek mellett a létesítmény elhelyezéséről, a műszaki követelményekről, az engedélyezésekről, az üzemeltetési koncepcióról, a kockázatelemzésről, a keresletről szóló tanulmány elkészítésére. Ezt követően készülhetnek el a különféle hatástanulmányok (környezetvédelem, akusztikai, közlekedés), majd jöhet a tervezési program költség- és időkalkulációval. Az arénát 2021-ben szeretnék átadni a tervek szerint.

A cél az, hogy Magyarországon ne kizárólag a mogyoródi Hungaroring jelentse a sportág fellegvárát, hanem a keleti részen is létesüljön egy modern, az autó- és motorsport egyéb szakágai versenyeinek megrendezésére alkalmas helyszín.

Mit értenek ezalatt?

  • FIA (Nemzetközi Automobil Szövetség) Grade 6R versenypálya
  • nemzetközi gokartpálya és vezetéstechnikai központ
  • offroad és salakmotor központ
  • hotel, étterem, konferenciaközpont

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár tavaly ősszel úgy nyilatkozott a beruházásról, hogy az többek között munkahelyteremtéssel, a turizmus élénkítésével is segíteni tudja az északkeleti régió felzárkózását. – A tervezett létesítmény elsősorban a rali-krossz, az autó-krossz, és az utánpótlás-nevelés szempontjából kiemelt jelentőségű gokart szakágnak jelent majd valódi otthont – mondta akkor.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés