Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem hinné, miért járnak a japánok Beregdarócra

| 2019. 11. 27. | 09:10:00
Eláruljuk.
Nem hinné, miért járnak a japánok Beregdarócra
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gyönyörű beregi keresztszemeseket hímez egy beregdaróci asszony, akihez már szinte hazajárnak a vendégek Japánból. Sukta Bertalanné munkáiból a helyi közösségi ház emeletén állandó kiállítás is látható.

De hogy a felkelő nap országába hogyan jutott el a híre?

Több mint 10 éve felkeresett egy japán hölgy, aki a magyar hímzésekről írt könyvet - írja közösségi oldalán Sukta Bertalanné. Megkérte, meséljen neki a munkájáról és arról, hogy hogyan készül a beregi keresztszemes kézimunka, valamint mutassam meg a zsűrizett kézimunkáit.

A hosszúra nyúlt napot egy finom gulyáslevessel zártuk, amelynek még a fotója is megjelent a könyvben - folytatta Erzsike.

Olyan jól sikerült ez a látogatás, hogy azóta szinte minden évben meglátogatják japán turisták a beragdaróci asszonyt. A megjelent könyv alapján járják az országot és ismerkednek a magyar hímzéstechnikákkal.

A napokban ismét japán vendégek jártak Beregdarócon, több mint harmincan érkeztek Sukta Bertalannéhoz, megismerkedtek munkáival és persze nem maradhatott el a vendéglátás sem.

A híres beregi vendégszeretetnek köszönhetően a helyi gasztronómiával is megismerkedtek: a görcslevessel és a töltött káposztával, meg persze karácsony közeledtével a bejglivel is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés