Modern kazánt kapott ajándékba a balkányi óvoda

Szabolcsihír

2019.11.08. 09:23

Modern kazánt kapott ajándékba a balkányi óvoda

Problémák voltak a fűtéssel, de a jövőben remélhetően nem kell ettől tartani.

Hirdetés

Hirdetés

Az Ariston Thermo Hungária Kft. 2019-ben hirdette meg negyedszer energiahatékonysági programját. Az országjáró képzés óvodapedagógusok számára kínált olyan ingyenes tanfolyamot, amely az ország megyeszékhelyein látta vendégül az érdeklődő óvónőket. Ezt követően egy egész éves, több lépcsős program részesei lehettek az igazán motivált pedagógusok.

Az egynapos, kreditpontos tréningek minden évben négy különböző megyeszékhelyen zajlottak, így szinte az ország bármelyik szegletéből lehetett jelentkezni a környezettudatos óvodapedagógusoknak. Idén Egerben, Kaposvárott, Szolnokon és Budapesten tartottak ingyenes képzéseket, közel 50 óvónő részvételével. A kreditpontokon kívül óravázlatokat is kaptak a résztvevők, melyek segítségével könnyen megtarthatták az óvodai foglalkozásokat. 

Mivel ezt a képzést 2017-ben már megtartották Nyíregyházán, az egyetlen Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei jelentkező Egerbe utazott azért, hogy részt vehessen a workshopon.

A képzésen részt vett óvónők a tanfolyamot követően foglalkozásokat tartottak az óvodájukban, majd a bevont apróságok rajzversenyen vehettek részt. Itt a víz helyes használata volt a téma, amit korosztályonként értékelt a zsűri. 

Pavek Gábor, az Ariston igazgatója és Bodnár Katalin óvónő

Azok az óvodák, melyek a rajzpályázatra is beneveztek, intézményi fődíjként egy Ariston Lydos Hybrid wifi hőszivattyús vízmelegítőért szálltak versenybe. A legjobban rajzoló óvodások fejlesztő játékokat nyertek óvodájuknak és saját maguknak.

Idén harmadszor hirdették meg a pedagógus kihívást az Ariston a program részeként, amelyre minden eddig végzett óvónő küldhetett be pályázatot.

A zsűri döntése alapján 2019-ben a rajzverseny korosztályi nyertesei:

  • 4 éves korcsoport: Varga Viktória, Balkányi Barackvirág Óvoda
  • 5 éves korcsoport: Révász Boglárka, Szivárvány Óvoda, Deák Ferenc Tagóvoda Eger
  • 6 éves korcsoport: Bajzát Léna Anna, Felsőtárkányi Óvoda és Bölcsőde
  • 7 éves korcsoport: Gilányi Emma, Balkányi Barackvirág Óvoda

Az óvodapedagógus kihívás nyertese a Marcali Óvodai Központ pedagógusa, Molnár Szilvia. Idén ő viheti haza a 200 ezer forintos pénzdíjat.  

Az idei legtöbb rajzot beküldő óvoda a Balkányi Barackvirág Óvoda volt, ahol eredetileg egy „Ariston Lydos Hybrid wifi" hőszivattyús vízmelegítőt adtak volna át az óvodának a cég képviselői.

Az Ariston ezért úgy döntött, hogy egy energiatakarékos, kondenzációs kazánt ajándékoz az önkormányzati fenntartású óvodának. Az „Alteas One Net wifi" egy smart kazán: telefonról irányítható és várhatóan felére csökkenti majd az óvoda számláját az idei évtől. A fődíj mellé egy közel 150 ezer forint értékű, fejlesztő játékokkal teli csomagot is kapott az óvoda, Bodnár Katalin óvodapedagógus munkájának köszönhetően.

A verseny történetében nem először nyert megyei óvoda energiatakarékos készüléket. A 2017-es programban a Gyermekek Háza Déli Óvoda Kereszt utcai óvodája küldött be rekord mennyiségű gyermekrajzot és vitte el a fődíjat Nyíregyházán. Az akkor beküldött 140 pályázati anyagot azóta sem tudta felülmúlni még egyetlen óvoda sem.

 

fűtésBalkány

Szóljon hozzá!

Hirdetés