Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tudományos? De jó is valamire? Erről beszéltek Nyíregyházán

| 2019. 11. 14. | 17:50:00
A Magyar Tudomány Ünnepén az értékteremtés volt a középpontban. 
Tudományos? De jó is valamire? Erről beszéltek Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nemzetközi interdiszciplináris konferenciát tartottak a Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódva a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán november 14-én. A nyíregyházi Megyeházán az egyetem, a régió, valamint a kar határon túli partnereinek szakembereitől több mint harminc előadás hangzott el az unideb.hu szerint.

A Magyar Tudományos Akadémia idén novemberben 16. alkalommal rendezi meg a hazai tudományos élet kitüntetett eseményét. Az országos és határon túli programsorozat idei mottója: „értékteremtő tudomány”. 

– Annak, aki Magyarországon tudományos tevékenységet folytat, az is feladata, hogy a tudományt próbálja közérthetően elmondani. Azért, hogy az emberek, a társadalom befogadja azt, amit a tudósok csinálnak – hangsúlyozta köszöntőjében Csernoch László, a Debreceni Egyetem tudományos rektorhelyettese. Hozzátette: a Debreceni Egyetem mindig is feladatának tekintette, hogy azt a bizonyos „nagybetűs tudományt” közelebb hozza az emberekhez. Az értékteremtő tudomány arról kell, hogy szóljon, hogy az, amit a tudósok megalkotnak, azt a társadalom hogyan és mikor fogja használni.

Móré Marianna, a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának dékánja úgy fogalmazott, a tudomány ünnepe nemcsak az ünneplésről szól, hanem arra is alkalmat nyújt, hogy a kar megmutassa partnereinek és Nyíregyháza közéletének azt, amit az intézmény a tudományról gondol. 

Rusinné Fedor Anita, a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának általános és tudományos dékánhelyettese az unideb.hu-nak kifejtette, a karnak hosszú múltra visszatekintő, nagyon jó kapcsolata van a helyi és a megyei szervezetekkel. Ezért az idei konferencia fontos célja volt, hogy nyissanak a szélesebb közönség felé.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés