Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Felélesztett hagyomány Nagykállóban

| 2019. 12. 04. | 17:31:00
Újra fákat ültettek a Születések parkjában.
Felélesztett hagyomány Nagykállóban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szép hagyományt elevenítettek fel Nagykállóban. A Cuker tanyai városrészben, a Születések parkjában újra facsemetéket telepítettek a hozzátartozók a családokba érkező újszülöttek örömére.

Még 2010-ben indult a kezdeményezés (a lakosság nagy örömére), hogy a vasút mellett, a Nagybalkányi és a Szakolyi út által határolt területen egy parkot alakítsanak ki.

Facebook

Maga az akció elérte a célját, mert a korábbi években és idén is nagyon sokan ültettek fát a parkba, és ezt a hagyományt a következő években is szeretnénk tovább folytatni -  mondt Horváth Tibor, Nagykálló polgármestere.

Idén több mint 50-en jelentkeztek felhívásunkra, illetve néhány olyan család is érkezett, akiknek a korábban ültetett fája kiszáradt, vagy kitörték. A területen ezúttal platán, hárs, japánakác, szomorúfűz, vadgesztenye, juhar, kocsányos tölgy, nyír- és májusfa csemetéket ültettek ki a családok – tette hozzá a polgármester, aki nem csak városvezetőként vett részt az eseményen, hanem édesapaként is, ugyanis kilenc hónapos kislányának ültettek egy fűzfacsemetét.

Facebook

A polgármester elmondta még, hogy a jövő évben az önkormányzat a fásítás mellett szeretné tovább fejleszteni a területet sétautakat kialakításával, padok, lámpák kihelyezésével, hogy a fák mellett valóban élettel teljen meg a Születések parkja, ne csak évente egyszer, a fák kiültetésekor.

Hirdetés
Hirdetés