Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Javítóintézetben kezdi az új évet a kisvárdai zsaroló

| 2020. 12. 31. | 12:50:00
Kétszáz forintot követelt, majd ütött.
Javítóintézetben kezdi az új évet a kisvárdai zsaroló
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Zsarolás bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt indult eljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója december 31-én egy hónapra elrendelte F.E.J. gyanúsított letartóztatását. A nyomozás adatai szerint a 16 éves fiú december 28-án Kisvárdán, egy nyilvános illemhelyen felszólította a sértettet, adjon neki 200 forintot, mert nincs pénze buszjegyre. Miután a fiatal férfi ennek nem tett eleget, és az utasítás ellenére a válltáskáját sem pakolta ki, F.E.J. és két társa megpróbálta elállni az útját – áll a törvényszék közleményében. A fiatalkorú és két társa ököllel ütötte a sértett fejét és a felső testét, akinek végül sikerült kiszabadulnia és elhagyta a helyszínt. 

F.E.J. és társai azonban utána mentek, egy autóbuszmegállóban utolérték, és a gyanúsított ismét ütlegelni kezdte a férfit.

A sértett közölte, rendőrt hív, erre a gyanúsított  abbahagyta a bántalmazást. A fiú társai a bántalmazásban ekkor nem vettek részt, csak biztatták őt. Ezt követően F.E.J a társaival együtt elment a helyszínről. A bántalmazás során a fiatal férfi a fején 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szerzett, de csak a véletlenen múlt, hogy nem sérült meg súlyosabban.

A gyanúsított, bár büntetlen előéletű, már többször került szembe a törvénnyel, ezt az esetet is próbára bocsátásának hatálya alatt követte el, továbbá más bűncselekmény elkövetése miatt eljárás van folyamatban vele szemben. Figyelemmel az alapos gyanú tárgyát képező bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, a gyanúsított előéletére, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményeket követne el. A bíróság a kényszerintézkedés végrehajtásának helyéül a Debreceni Javítóintézetet jelölte ki.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés