Kiváló nyíregyháziak, akik tesznek a környezetük megóvásáért

2019.12.04. 14:11

Kiváló nyíregyháziak, akik tesznek a környezetük megóvásáért
Az önkéntes faültetők csapata (Fotó: Nyírerdő)

Voltak rutinosok és újoncok is a mezőnyben.

Hirdetés

Hirdetés

Nyíregyházán, a Sóstói úti felüljáró melletti területen tavaly ősszel végzett erdőfelújítást a Nyírerdő Zrt. Nyíregyházi Erdészete. A vegetációs időszakban valamilyen okból elpusztult csemetéket pótolni kell, ebben a munkában vettek részt a napokban a helyi önkéntesek. Voltak közöttük olyanok, akik már sokszor vettek részt ilyen programon, de akadt olyan is, aki először segített az erdészeknek.

A kis csapat lelkes tagjai a kocsányos tölgy mellett vadkörte, gyertyán, ezüsthárs csemetéket ültettek el, összesen 180-at. Azért jelentkeztek, mert így közvetlenül tudnak tenni környezetük megóvásáért. A Nyíregyházi Erdészet és a Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola tervez még hasonló, önkéntes programot ebben az évben, az időpontot a Nyírerdő Zrt. közösségi felületein tesszük majd közzé

– tájékoztatott Tölgyfa Gábor erdészeti igazgató. Emlékeztetett, hogy az erdőgazdaság is csatlakozott az Agrárminisztérium által meghirdetett Országfásítási Programhoz. Ennek részeként a Nyírerdő Zrt. Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében 85 hektáron végez erdőtelepítést.

NyíregyházasóstóNyírerdő

Szóljon hozzá!

Hirdetés