Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyar és román rendőrök ellenőriztek Nyírbátorban

| 2019. 12. 10. | 19:52:00
Közös szolgálatot láttak el.
Magyar és román rendőrök ellenőriztek Nyírbátorban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az év végi ünnepekhez kapcsolódóan a Nyírbátori Rendőrkapitányság és a Nyírbátori Határrendészeti Kirendeltség munkatársai a román rendőrökkel közös szolgálatot láttak el Nyírbátorban december 7-én és 8-án. Ugyanebben az időpontban a romániai Nagykárolyban magyar rendőrök dolgoztak együtt a helyi kollégákkal.

A már hagyományos Tükör-akció elsősorban a lakosság és a turisták kényelmét szolgálja, a nyelvi nehézségek leküzdésével például gyorsabban túleshetnek egy esetleges rendőri intézkedésen.

A közös szolgálat alatt az egyenruhások a bevásárlóközpontokat, a turisztikailag frekventált városrészeket, a városi piac területét, valamint a Románia irányába vezető főbb közlekedési útvonalakat ellenőrizték. A közös szolgálatellátás alkalmas volt a két ország rendőrei közötti tapasztalat- és információcserére, az országhatárokon átnyúló hatékonyabb bűnmegelőzés és bűnüldözés érdekében.

Az ünnepek kapcsán megnövekvő határforgalom és a belföldi közlekedés kezelése, a közúti balesetek megelőzése a rendőrség számára kiemelt feladat. Emellett fokozottan figyelnek az illegális határátlépés és a hozzá kapcsolódó bűncselekmények kiszűrésére, a zseblopások, autófeltörések, garázdaságok és más bűncselekmények megelőzésére, megszakítására is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés