Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pénzzel segítik a tehetséges diákokat Nyírbátorban

| 2019. 12. 18. | 12:53:00
Ötvenen részesülhetnek a támogatásban.
Pénzzel segítik a tehetséges diákokat Nyírbátorban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Két éve hozta létre a nyírbátori önkormányzat a hátrányos helyzetű családban élő gyerekek tanulmányi, művészeti és sportösztöndíját. Évente 50 tanuló részesülhet a támogatásból. A beérkezett pályázatokról egy pontrendszer – melyet az iskolák pedagógusaival konzultálva alakítottak ki  - alapján dönt az oktatási és kulturális bizottság - írja a Bátor Média.

Levendáné dr. Lengyel Valéria, az oktatási és kulturális bizottság tagja elmondta: az elmúlt évben hozták létre a nyírbátori szociális ösztöndíjak rendszerét. Az volt a cél, hogy a halmozottan hátrányos helyzetű, hátrányos helyzetű, nehéz körülmények között élő, nyírbátori családok gyerekeinek adjunk segítséget képességeik kibontakoztatásához, a megfelelő tanulmányi eredmény eléréséhez és a későbbi továbbtanuláshoz.

A rendeletben ötven ösztöndíjra van lehetőség évente, ebből harminc a szociális tanulmányi ösztöndíj, tíz a bátorító sport ösztöndíj és tíz a fiatal alkotók művészeti ösztöndíja. Erre a feladatra a költségvetésben ötmillió forintot különített el a város, ami azt jelenti, hogy egy-egy, a pályázaton nyertes gyerek tízezer forintot kap havonta tíz hónapon keresztül, ami összesen százezer forint, ez mindenképpen nagy segítség a családoknak.

Tavaly harmincöt pályázatból harmincegy, 2019-ben az ötven beadványból harminchat felelt meg a követelményeknek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés