Tömegesen jelentkeztek be ukránok egy csengeri párhoz

Szabolcsihír

2019.12.23. 10:20

Tömegesen jelentkeztek be ukránok egy csengeri párhoz
El sem fértek volna ennyien a lakásban (A kép illusztráció, pixabay.com)

Mátészalkán emeltek vádat ellenük.

Hirdetés

Hirdetés

Tömeges, valótlan lakcím bejelentkezések miatt emelt vádat a Mátészalkai Járási Ügyészség a napokban 162 ukrán-magyar kettős állampolgárral, valamint a szállásadóikkal szemben, akik mindannyian egy csengeri pár lakcímére voltak bejelentkezve - közölte a Szabolcsihírrel Borsodi-Buss Emese Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A vádirat szerint a vádlottaknak munkavállalás és egyéb okok miatt, Magyarországon bejelentett lakóhelyre, és ezt igazoló lakcímkártyára volt szüksége.

Ezért megállapodtak egy csengeri párral abban, hogy a tulajdonukban lévő ingatlanba a vádlottak bejelentkeznek.

A pár 162 többségében ukrán-magyar kettős állampolgárnak engedte meg, hogy lakóingatlanuk címét tüntessék fel lakcímbejelentési kérelmükben.

A kérelmek nagy részét a férfi, néhány esetben pedig a férfi és a nő is aláírta szállásadóként.

A valótlan tartalmú bejelentések alapján elkészültek a lakcímet igazoló hatósági igazolványok, mely szerint 162 bejelentkező személy lakóhelyet létesített a pár ingatlanán. A csengeri lakóházban életvitelszerűen azonban egyik személy sem élt, Csengerben nem akartak letelepedni.

Az ügyészség mind a bejelentkezőket, mint szállásadóikat közokirat hamisítás bűntettével vádolja. A szállást biztosító férfival szemben börtönbüntetés, a többiekkel szemben pedig pénzbüntetés kiszabására tett indítványt vádiratában.
Csengerfiktív lakcím

Szóljon hozzá!

Hirdetés