Nyíregyháziaktól kérnek segítséget! Vegyenek eggyel többet, és adják a szegényeknek!

2019.12.04. 18:15

Nyíregyháziaktól kérnek segítséget! Vegyenek eggyel többet, és adják a szegényeknek!
(Fotó: illusztráció)

A Tesco és a Vöröskereszt fog össze.

Hirdetés

Hirdetés

Idén is megrendezi kétnapos élelmiszergyűjtését a Magyar Vöröskereszt és a Tesco, az áruházlánc 112 üzletében. A december 6-án és 7-én zajló nagyszabású adományozási akción legalább 70 ezer kilogrammnyi terméket szeretnének összegyűjteni, mely több mint 13 ezer család élelmiszerellátáshoz járulna hozzá az ünnepi időszakban.

A humanitárius szervezet a hétvégén a Gyermekszáj Étkeztetési programjára is várja e célból az online felajánlásokat.

Az akcióhoz országszerte 111 Tesco hipermarketben és 1 szupermarketben lehet csatlakozni. A Magyar Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei a helyszíneken segítik a vásárlókat: szórólapokat osztanak a legszükségesebb élelmiszerek listájával, ezzel könnyítve a vevők választásait, valamint az adományokat is nekik lehet majd átadni a gyűjtőpontokon. Bizonyos áruházakban lehetőség lesz pénzt is felajánlani az erre a célra kihelyezett perselyekbe.

Minden olyan élelmiszeradomány hatalmas segítség, mely 1 hónapnál tovább megőrzi a minőségét.

Ide tartoznak a konzervek (készételek, májkrém, löncshús, zöldség-félék), étolaj, rizs, liszt, cukor, tésztafélék, szárazbab, lencse, sárgaborsó, zabpehely vagy zabkása. Ezen kívül a mosó- és tisztítószerek, tisztálkodási szerek a leghasznosabb árucikkek. A cél az, hogy idén a tavalyi számokat megdöntve, több mint 70 ezer kilogramm tartósélelmiszer gyűljön össze a hétvége alatt. Az így felhalmozódott felajánlásból a Magyar Vöröskereszt, megyei, területi szervezetei még az ünnepek előtt élelmiszercsomagokat osztanak ki az adott megyében élő rászorulóknak. Az így támogatandó csaknem 13 ezer családot a korábbi közvetlen segítségkérések, és a családsegítő központok ajánlásai alapján választja ki a szervezet, sokan közülük pedig már korábban is részesei voltak a Magyar Vöröskereszt szociális ellátásának.

TescoVöröskereszt

Szóljon hozzá!

Hirdetés