Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A beteg hajdú-bihari kislány vállig érő hajról álmodik

| 2020. 01. 20. | 18:36:00
Újra segítséget kér a daganatos gyermek édesanyja.
A beteg hajdú-bihari kislány vállig érő hajról álmodik
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A 8 éves Tifani küzdelme 2017-ben kezdődött. Azóta szinte folyamatos harc számára az életben maradás. A kislány tavaly nyáron komoly műtéten esett át, miután két év után újra kiújult nála a daganat.

Tifani boldogan élte mindennapjait, óvodába járt, semmi probléma nem volt vele, ám 2017 augusztusában egy duzzanat alakult ki a nyakán. A szövettani vizsgálat egyértelművé tette: rosszindulatú daganata van. 2019 nyarán újabb nyaki műtét, újabb szövettani vizsgálat következett, majd megkapták a szörnyű diagnózist: kiújult a betegség.

A kislány édesanyja, Ruha Nikoletta a napokban megkereste szerkesztőségünket, ám sajnos ismét rossz hírről számolt be.

A kislánynak újra szembe kell néznie a kegyetlen betegséggel: mint időközben kiderült, a kislánynak nem nyirokcsomó-, hanem nyálmirigydaganata van, ami nagyon ritka betegség.

A kemoterápiát megszakították, sugárterápia váltotta fel, külföldi orvosok, szakemberek véleménye szerint ugyanis ez hatékonyabb, mint a kemoterápia. Amint megkapja a kezeléseket, átesik egy széles körű vizsgálaton. Az eredmények függvényében a végső megoldást a fenntartó gyógyszerek jelenthetik.

Az anyuka minden nehézség ellenére bízik abban, hogy meggyógyulhat a gyermeke, hiszen nem tud lemondani róla.

Nikoletta mindent megbeszél Tifanival. Így történt ez a sugárterápia megkezdése előtt is. A kezelésnek ugyanis ijesztő mellékhatásai vannak. Amennyiben elkezdik a kezeléseket, úgy vállalják, hogy a kislány örök életére 138 centiméter marad, nem fog megnőni soha. Az orvosoktól három napot kaptak arra, hogy átgondolják, vállalják-e ennek tudatában is a kezelést. És sajnos még így is 50 százalék az esély arra, hogy sikerül a műtét. Végül megbeszélték, hogy vállalják a sugárterápiát. Tifani élni akar. Nincs más esélyük, végig kell csinálniuk, és csak bízni tudnak abban, hogy sikerrel járnak.

Az édesanya elmondása szerint a kis hős sokkal erősebb, mint ő maga, és ez nagy szerencse. Nem adja fel, harcol, nem mutat fájdalmat. Ő a pajzs, aki erőt ad Nikolettának ebben a tragikus helyzetben. Neki viszont nagyon nehéz erősnek mutatkoznia a kislány előtt. Jelenleg otthon vannak, ám minden hétköznap Debrecen felé veszik az irányt. Megkapják a kezelést, azután hazautaznak Fülöpre. Az utazást betegszállítóval tudják megoldani. Tifani 4 éves kisöccse otthon van, hazaköltözött a húga is két kislányával, ők segítenek nekik, valamint rengeteg támogatást kapnak a falubeliektől is. A kislány haja már kétszer kihullott; most harmadszor is ez vár rá. Többször kérdezgeti anyukáját, hogy mikor lesz végre vállig érő haja, mennyit kell aludnia ahhoz.

Nikoletta szeretné Tifanit külföldre vinni.

Kanadai sikertörténetről már hallott, így bízik abban, hogy nekik is lenne esélyük egy ottani speciális kezeléssel vagy akár egy németországival. Belemennek mindenféle vizsgálatba, gyógymódba, csak végre valaki mondana nekik valami pozitívat, végre valaki tudna segíteni.

Tifani magántanuló, különféle feladatlapokat kap, és azokkal foglalatoskodik. Amikor jól érzi magát, akkor szívesen nyomkodja anyukája telefonját is, és játékos feladatokat old meg. Ám sajnos nem mindig van olyan állapotban, hogy tanulni tudjon.

A család egyre nehezebb anyagi körülmények között él: bár az édesanya eddig is egyedül tartotta el a családot, eddig nem szorultak rá senkire – mondta Nikoletta, ám most már egyre keményebbek a mindennapok. Az anyuka előtt is áll egy műtét, ami ugyan csak egynapos, de retteg tőle. Nem is érti, hogy bírja kislánya ezt a tortúrát. Mosolyogva megy be, mosolyogva jön ki minden injekcióról, Nikoletta szerint Tifani igazi csoda.

Mindenféle segítséget örömmel fogadnak, lehet az anyagi támogatás, tüzelő, élelmiszer, ruhanemű vagy esetleg játék a gyerekeknek, hogy mosolyt csaljanak az arcukra ezekben a nehéz időkben.

Aki nem tud segíteni, viszont olvasta a cikket, azoktól azt szeretné kérni Nikoletta, hogy mondjanak el egy imát az ő csodálatos kislányáért.

SzekA

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés