Nagy kárt okozott egy teherautós Mátészalkán

szabolcsihir.hu

2020.01.17. 13:08

Nagy kárt okozott egy teherautós Mátészalkán
A kép illusztráció

Pénzbüntetést javasol az ügyész.

Hirdetés

Hirdetés

A Nyíregyházi Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni vétség miatt a napokban emelt vádat az ellen a 29 éves férfival szemben, aki tavaly ősszel Mátészalkán a mezőgazdasági vontatóhoz kapcsolt pótkocsival döntött ki egy vasúti fényjelző készüléket, miközben a sorompót is letörte.

A férfi a járműszerelvénnyel nem a látási és útviszonyoknak megfelelően közelítette meg a vasúti átjárót, ezért lesodródott az útpatkára. A vádlott közel 150 ezer forint kárt okozott, és veszélybe sodorta a közlekedésben résztvevők életét, testi épségét, ezért a Nyíregyházi Járásbíróság előtt fog felelni tettéért. Az ügyész vele szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Nem ritka...

Tavaly ősszel több vasúti átjárót is megrongáltak az autósok megyénkben. Októberben egy 74 éves férfi a Kótaji úton a Nyíregyházát Záhonnyal összekötő fény- és félsorompóval biztosított vasúti átjáró villogó piros jelzését észlelte későn, behaladt a vasúti kereszteződésbe, ahol a személygépkocsi motorja leállt. Mire a gépjárművét újraindította, a sorompó lezáródott, ezt észlelve hátramenetbe kapcsolt, és tolatás közben a csapórudat letörte.

2019 novemberében hasonló eset történt Fényeslitkén, amikor egy középkorú férfi a mezőgazdasági vontatójával és a hozzá kapcsolt pótkocsival a vasúti átjáró piros jelzése ellenére behajtott a kereszteződésbe, ahol a sorompó csapórúdja rázáródott a pótkocsira és letört.

Szerencsére ezekben az esetekben személyi sérülés nem történt, de a balesetek azért következtek be, mert a járművek vezetői a vasúti kereszteződést nem fokozott óvatossággal közelítették meg.
Mátészalkafénysorompó

Szóljon hozzá!

Hirdetés