Tavaszig rács mögött marad az idős kótaji díler

birosag.hu

2020.01.03. 10:29

Tavaszig rács mögött marad az idős kótaji díler

Nem ma kezdte a mesterséget.

Hirdetés

Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója január 2-án kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult eljárásban 2020. április 9-ig meghosszabbította V. A. gyanúsított letartóztatását. 

A megalapozott gyanú szerint az 59 éves kótaji gyanúsított tavaly szeptemberben egy ismerős házaspártól kölcsönkért 3 000 eurót, valamint 170 000 forint készpénzt, s abból kábítószert vásárolt. A férfi elvitte ismerőseihez a közel 1,5 kilogramm kábítószert és közölte velük, hogy azt később értékesíteni fogja, és majd az abból származó pénzből fizeti vissza nekik a tartozást. V. A. a kábítószert a nyíregyházi házaspárnak átadta, akik azt a hűtőszekrényük fagyasztó részébe rejtették. 2019. december 6-án a nyomozóhatóság a kábítószert megtalálta.

A bíróság megállapította, hogy a férfi korábban már több alkalommal volt büntetve, legutóbb is hasonló jellegű bűncselekmény miatt. A bíróság álláspontja szerint az alapos gyanú tárgyát képező, kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény vonatkozásában változatlanul fennáll a szökés-elrejtőzés veszélye. Miután a gyanúsított munkahellyel, legális jövedelemmel nem rendelkezik az is megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülése esetén az eljárás tárgyát képező cselekményt folytatná vagy újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.
dílerkábítószerKótajfagyasztó

Szóljon hozzá!

Hirdetés