Hamarosan elkészül Nyíregyháza nappali szociális ellátó központja

szabolcsihir.hu

2020.02.06. 11:19

Hamarosan elkészül Nyíregyháza nappali szociális ellátó központja
A kép illusztráció. (Fotó: pixabay.com)

A munkálatokat február közepén befejezik.

Hirdetés

Hirdetés

A Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztése és bővítése projekt keretében az Őz utca 16. szám alatt szociális nappali ellátást nyújtó intézmény épül. Megújult a Nyírszőlős Kollégium utca 58. szám alatti szociális szolgáltatásoknak helyt adó ingatlan is, ahol a kivitelezés tavaly szeptemberben lezárult.

Az Őz utcai intézménynél az volt a cél, hogy belvárosi, kertvárosi környezetben egy, a kor igényeinek és a vonatkozó előírásoknak megfelelő korszerű, gazdaságos és városi szövetbe illeszkedő szociális nappali ellátó intézmény épüljön.

Az emeletes épület földszintjén lesznek az ellátottak közösségi és pihenőterei, a konyha, valamint az ezeket kiszolgáló helyiségek. Mind a pihenő-, mind a közösségi terekhez önálló, szeparált zöldfelület kapcsolódik, mely a mindennapi rutint kiegészítve nagyban segíti és színesíti az ellátottak programját. Az emeleten a foglalkoztató, a személyzet szociális helyiségei, az orvosi rendelő, az irodák és a tornaterem kapnak helyet. Az épület működéséhez kapcsolódóan eszközbeszerzés is történik.

A munkálatok befejezésének időpontja szerződés szerint 2020. február közepe, mely egyben a műszaki átadás-átvételi eljárás megindításának napja. A projekt összköltsége 574 millió forint, melyhez 9,9 millió forinttal járult hozzá az önkormányzat.
Nyíregyházaszociális nappali ellátást nyújtó intézmény

Szóljon hozzá!

Hirdetés