Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kommunista kiskirályok Nyíregyházán

| 2020. 02. 19. | 09:44:00
A kötetet a levéltárban mutatják be.
Kommunista kiskirályok Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja (február 25.) alkalmából mutatják be február 24-én hétfőn, 11 órától a Kommunista kiskirályok c. kötetet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltár kutatótermében (Nyíregyháza, Széchenyi utca 4.). A kötetet Gottfried Barna főlevéltáros, az abban megjelent, megyénket érintő tanulmány szerzője ismerteti. A könyvben az alá bi kérdésekre (is) kaphatunk választ:

  • Hogyan éltek a kommunista vezetők a hétköznapokban, mik voltak a legfontosabb kiváltságaik? Miképp jutottak luxuslakáshoz, hogyan zajlottak a hírhedt vadászatok? Valóban elkártyázták a helyi hatalmasságok a mezőtúri téeszt? Mennyi pénz volt a hortobágyi libáztatásban? Volt-e gátja a korban a visszaéléseknek, a korrupciónak, és követte-e a bűnt olykor büntetés is?
  • A kötet írásai a kommunista korszak politikusainak életvitelét, hatalmi túlkapásait elemzik, miközben megdöbbentő képeket villantanak fel a közelmúltból és a kommunista kiskirályok mindennapjairól: fényűző villák, féktelen italozások, színlelt szerződések, strómanok, gyarapodó magánvagyonok…

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés