Nyíregyházán videókonferenciát is indíthat a beteg

Szabolcsihír

2020.04.08. 10:00

Nyíregyházán videókonferenciát is indíthat a beteg
A kép illusztráció

Azt kérik, mielőtt felkeresné az orvosi ügyeletet, telefonáljon.

Hirdetés

Hirdetés

Az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság az alábbiakról tájékoztatta szerkesztőségünket: a veszélyhelyzetre tekintettel az egészségügyi ellátás szempontjából elsődleges a telefonos segítségkérés, ezzel is csökkentve az orvos-beteg találkozások számát.

A felnőtt és gyermekorvosi ügyelet felkeresése előtt kérik, hogy a felnőtt lakosság és a gyermekek szülei először telefonon hívják az ügyeletet, amely alapján tanácsot, tájékoztatást kapnak a beteg állapotának megfelelően az esetlegesen szükséges további ellátásról is.

Felnőtt ügyelet telefonszáma: +36-42/402-377
Gyermekorvosi ügyelet telefonszáma: +36-42/445-500

Amennyiben az ügyeletes orvos a beteg fizikális vizsgálatát és ellátását szükségesnek látja, javasolni fogja az orvosi ügyelet felkeresését vagy sürgős szükség esetén az Országos Mentőszolgálat értesítésével biztosítja a beteg sürgősségi ellátását.

Jelenleg, lakáson történő orvosi ügyeleti betegellátás a veszélyhelyzetre való tekintettel csak nagyon különleges esetben történhet.

Igény esetén biztosított az orvossal történő videókonferencia is.

Skype elérhetőségek: Felnőtt Orvosi Ügyelet Nyíregyháza, valamint: Gyerek Orvosi Ügyelet Nyíregyháza

A felnőtt ügyeleti ellátás folyamatos, de munkaidőben, a szokott rendelési és rendelkezésre állási időben elsősorban a beteg saját háziorvosát kell telefonon keresni.

A gyermekorvosi ügyeleti ellátás hétköznap 18 órától, másnap reggel 8 óráig, hétvégi és munkaszüneti napokon folyamatosan történik.

Minden beteg, ill. a szülő és a gyermek, ha az orvosi ügyeletnél megjelenik, úgy előzetes szűrésen vesz részt a bejáratnál, amely testhőmérséklet mérésből és a protokoll szerinti kikérdezésből áll. Ezt követően történik meg a beteg fizikális vizsgálata, ellátása a rendelőben.

Kérik, hogy az odaérkező betegek lehetőség szerint szájmaszkban keressék fel az ügyeletet. Amennyiben nem rendelkeznek vele, úgy az épületben való tartózkodás idejére biztosítják azt.

Fogászati ügyelet

Hétvégén és munkaszüneti napokon 8-14 óráig működik sürgősségi fogorvosi ellátás. Az első választandó eljárás itt is az ügyelet telefonos megkeresése, amely alapján tanácsot, tájékoztatást kap a beteg az állapotának megfelelően szükséges további ellátásról.

Telefonszám: +36-42/595-424

Amennyiben az ügyeletes fogorvos a beteg ellátását szükségesnek látja, úgy fogja javasolni az orvosi ügyelet felkeresését. A fogászati ügyeleten is előzetes szűrést követően történik meg a beteg ellátása a rendelőben. Kérik, hogy az odaérkező betegek lehetőség szerint szájmaszkban keressék fel az ügyeletet. De ha nem rendelkezik vele, úgy az épületben való tartózkodás idejére biztosítják azt.

Központi orvosi ügyelet címe: 4400 Nyíregyháza, Szent István utca 70.

Nyíregyháza polgármestere Kovács Ferenc továbbra is kéri a lakosság felelősségteljes és fegyelmezett hozzáállását, az óvintézkedések és a kijárási korlátozás betartását. Az összefogás, a türelem és az egymásra való odafigyelés minden eddiginél fontosabb napjainkban. Az operatív munkacsoport szükség esetén további helyi intézkedésekre tesz javaslatot. Valamennyi eddig kiadott, a járvány megfékezésének érdekében hozott helyi intézkedéseket tartalmazó sajtóközlemény elérhető a város hivatalos weboldalán: https://www.nyiregyhaza.hu/
Nyíregyházaorvosi ügyeletkoronavírus

Szóljon hozzá!

Hirdetés