Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mi lesz a megváltott nyíregyházi bérletekkel, ha ingyen parkolunk?

| 2020. 05. 20. | 09:59:00
A városi büdzsét is hátrányosan érinti, hogy nem kell fizetni a megállásért.
Mi lesz a megváltott nyíregyházi bérletekkel, ha ingyen parkolunk?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A parkolás ingyenessé tétele a veszélyelyzet idején kétségkívül jó hír volt azok számára, akik eddig nem rendelkeztek bérlettel. Hátrányosan érintette viszont azokat, akiknek a meghirdetés időpontjában érvényes bérletük volt vagy éppen még mindig van.

A bérleteket árusító NYÍRVV Nonprofit Kft.-nél arról érdeklődtünk, van-e elképzelés arra vonatkozóan, hogy amikor ismét fizetős lesz a parkolás, az érintetteknek a kiesett időt jóváírják, vagy az elveszett számukra. Van-e arról nyilvántartása a városüzemeltető társaságnak, hány autótulajdonost érint ez? Arról is élrdeklődtünk, a városnak mekkora bevétel-kiesést jelentett eddig az ingyenes parkolás.

Ebben az évben eddig 2595 parkolóbérletet adtunk el. Ezek között van havi, negyedéves és éves bérlet is, ennek függvényében van olyan, amely jelenleg is érvényben van, és olyan is, amely már lejárt - közölte a Szabolcsihír érdeklődésére Mátyásné Károly Eszter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. pr/marketing menedzsere.

Ami biztosan kimondható, hogy több száz embert érint az a probléma, hogy rendelkezik érvényes bérlettel, amit most nem tud kihasználni.

Az emiatt kialakult hátrány kompenzálására az Nyíregyháza önkormányzata jogosult intézkedést tenni, de ezt is csak a kormány rendelkezéseit figyelembe véve folytatta.

A kialakult helyzet a gazdaság szinte minden szereplőjét érinti. Így a NYÍRVV Nonprofit Kft.-nél is tapasztaljuk ennek negatív hatását: az ingyenes parkolás több tízmillió forint kiesést jelent társaságunknak - tette hozzá Mátyásné Károlyi Eszter.

A parkolás egyébként továbbra is ingyenes Nyíregyházán - hasonlóan a többi településhez - az önkormányzat által működtetett perkolókban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés