Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyit a Tófürdő Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn

| 2020. 05. 26. | 14:13:00
Már csak a jó időt kell elintézni.
Nyit a Tófürdő Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Május 30-án nyit a Tófürdő - közölte a jó hírt május 26-án sajtótájékoztatón Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója.

- 2020 sok tekintetben egyedülálló lesz a járvány miatt, és ez a fürdők életében is változásokat jelent - bocsátotta előre, hozzátéve: az ország eddig jól tudta kezelni a pandémiát, ami közös eredmény. A szakemberektől többször hallhattuk már: a veszélyhelyzet enyhült, de a járvány nem múlt el. Ha minden szabályt fegyelmezetten betartunk, nem lehet baj.

 - Szeretném megnyugtatni a vendégeket, nem kell félni a strandtól - folytatta Podlovics Roland. A fürdőben mindent megtesznek azért, hogy a vendégek biztonságban érezhessék magukat, ugyanakkor számítanak az együttműködésükre.

[Beillesztett cikk: Hamarabb nyit a Tófürdő Nyíregyházán]

Több olyan szabályt is bevezettek, amely az érdekünket szolgálja. A Tófürdő - és a június elején nyitó Parkfürdő - használatára vonatkozóan ideiglenes házirend készült.

  • Mindenütt kézfertőtlenítő automatákat helyeztek el.
  • Sokkal több fertőtlnítőszert használnak, mint korábban, beleértve a gyógyvízzel teli medencéket is.
  • A közös használatú helyiségeket és eszközöket - zuhanyzók, mosdók, korlátok - rendszeresen és gyakrabban fertőtlenítik.
  • A fürdő munkatársai oktatáson vettek részt, felkészítették őket a nem szokványos munkavégzésre, az önkontrollra, tájékoztatták őket arról is, melyek a fertőzöttség tünetei, ez az ő védelmüket is szolgálja.
  • Kétóránként ellenőrzik a klórszintet, az egyébként megszokottól gyakrabban a vízminőséget
  • Bizonyos élményelemeket - pl. a nyakzuhanyt - egyelőre nem tudnak használni a medencékben a vendégek.
  • kötelező lesz a szappanos előzuhany és a papucs használata
  • hőmérsékletet nem mérnek a bejáratnál, de mindenkitől önkontrollt kérnek, lázas, beteg ember ne jöjjön a fürdőbe, mert engedik be.

Létszámkorlátozást vezetnek be, hogy a szükséges védőtávolságokat be tudják tartani.

A medencékben 4 négyzetméter vízfelületet kell biztosítani egy vendégnek, míg a parton 20 négyzetmétert. Ez azt jelenti, hogy folyamatosan maximum 1250 ember lehet a tóstrandon, ez a befogadóképességnek éppen a fele. Lesz olyan, hogy kiteszik a MEGTELT táblát, és nem fogadnak újabb vendéget, míg valaki el nem hagyja a fürdőt. A vezérigazgató azt javasolja, érdemes telefonálni indulás előtt, ne a pénztárnál érje meglepetés a strandra vágyót. Ezzel együtt várhatóan lesznek konfliktusok emiatt, mindenesetre ő abban bízik, hogy júliusra tovább enyhülnek a szabályok.

A Tófürdőn 2 termálmedence van, ezekben egyidejűleg 29-en lehetnek. A medencékhez nem tesznek most ki napozóágyakat, éppen a zsúfoltság elkerülése érdekében.

A vendégektől azt kérik: mindenütt tartsák be a védőtávolságot, a büféknél, mosdóknál, pénztárnál a másfél métert, és részesítsék előnyben a bankkártyás fizetést.

A pénztárnál új szabály: a babakocsival érkezők, a várandós kismamák és a mozgáskorlátozottak elsőbbséget élveznek jegyváltásnál, vagyis senki ne vegye zokon, ha ők megelőzik a várakozókat a sorban.

A jegyárakban idén nem lesz változás, maradtak a tavalyiak.

A Tófürdő egyébként idén kerek születésnapot ünnepel: 1930-ban nyitotta meg kapuit Nyíregyháza fürdőközönsége előtt. Mivel a bejárat, az öltözők, a büfék épületei műemléki védelem alatt álllnak, bővítés nem lehetséges, így idén egy bérelt mobil mosdóval elégítik ki az igényeket. Két zuhanyzónál lépcső is épült. A vezérigazgató megjegyezte még: tavaly volt olyan észrevétel, hogy hideg a tóhoz épített csúszdán a víz. Ezen változtatni nem tudnak, hiszen nem mlegíthetik a tó vizét, ami egyébként 28 éve folyamatosan kiváló minősítésű.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés