Drogot árult egy nyíregyházi család három tagja – fegyházba zárnák őket

szabolcsihir.hu

2020.06.15. 09:07

Drogot árult egy nyíregyházi család három tagja – fegyházba zárnák őket

Ha kellett, házhoz is vitték a kábítószert.

Hirdetés

Hirdetés

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vádat emelt egy nő és a férje, valamint fiuk ellen, akik a vádirat szerint 2018 novemberétől Nyíregyházán különböző kábítószereket – marihuánát, amfetamint és extasyt – árultak. A vásárlók a kábítószer grammjáért, illetve egy tablettáért háromezer forintot fizettek.

Előfordult olyan is, hogy a fogyasztóknak házhoz vitték a családtagok a megrendelt kábítószert.

A család Budapestről, ismeretlen személytől szerezte be a kábítószert. Ez vezetett a lebukásukhoz is, ugyanis a nő és a férje 2019. április 5-én jelentős mennyiségű kábítószert vásárolt a fővárosban, amit gépkocsival szállítottak Nyíregyházára. A rendőrök már várták őket az M3-as autópálya lehajtójánál, azonban a gépkocsit vezető nő Nyíregyháza helyett Debrecen irányába fordult, és a 4-es számú főúton menekülésbe kezdett – írja a vád. A rendőrök két szolgálati járművel üldözték a házaspárt, akiket végül sikerült Újfehértó közelében leszorítani az útról és megállásra kényszeríteni.

A gépkocsiban ülő férfi mindeközben folyamatosan dobálta ki a lehúzott ablakon a kábítószert, amit a rendőrök csak részben tudtak összegyűjteni, mert a fehér port a szél elfújta.

A gépkocsiban még így is maradt annyi kábítószer, hogy az a törvény értelmében jelentős mennyiségűnek minősül. Az ügyészség a kábítószer-kereskedelem miatt már korábban büntetett vádlottakkal szemben fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróságnak. A férj jelenleg is ugyanilyen bűncselekmény miatt tölti büntetését, míg a nő és fia letartóztatásban várja az eljárás folytatását. Az ilyen bűncselekményért a törvény szerint öt évtől húsz évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható.

Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.
Nyíregyházadrogdíler

Szóljon hozzá!

Hirdetés