Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ki tud róla? Hová tűnt a székelykapu Nyíregyházáról?

| 2020. 06. 25. | 15:23:00
Keressük meg!
Ki tud róla? Hová tűnt a székelykapu Nyíregyházáról?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bizonyára sokan emlékeznek rá, hisz nem is volt olyan régen (úgy 2011 körül), hogy ünnepélyes keretek között felavatták a nyíregyházi Búza téren a székelykaput.

Nem volt jó helyen. Nem is illett oda. Hiszen a piaccsarnok mögötti szabad területen a Búza utcán parkoló autók között átgázolva lehetett megközelíteni, mert volt egy koncepció, hogy legyen egy másik bejárat is a piacra.

Ünnepélyes keretek között felavatta a NYÍRVV Nonprofit Kft. akkori igazgatója, Bocsikai Péter, ismertetve a koncepciót, hogy méltó környezetet akarnak teremteni a helyi termékeknek.

Majd, ahogy elkezdték építeni a tetőt a csarnok mögötti terület fölé, eltűnt a székelykapu, hiszen nem is lett volna jó helyen az építkezés alatt. Egy darabig az árusok is kérdezgették, vajon visszahozzák-e, aztán már nem hiányolták.

Azóta nem hallottunk a Búza téri székelykapuról. Igaz, nem is hiányolta eddig senki. Úgy vetődött fel most a kérdés, hogy a testület június 25-i ülésén döntött arról: felújítják a sóstói székelykaput. Lövei Csaba ellenzéki képviselő az előterjesztés vitájában vetette fel, hogy vajon hol lehet a Búza téri, egykori székelykapu. Kovács Ferenc polgármester is megerősítette, őt is érdekli, vajon hová lett.

Úgyhogy a keresés indul, aki tud valamit a székelykapu hollétéről, jelezze!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés