Nyíregyházán is fizetni kell a parkolásért, a bérletesek kárpótlásáról még nincs döntés

Szabolcsihír

2020.06.25. 15:04

Nyíregyházán is fizetni kell a parkolásért, a bérletesek kárpótlásáról még nincs döntés
A kép illusztráció

Miskolcon viszont már közel a megoldás.

Hirdetés

Hirdetés

Amint arról már korábban is írtunk, a vészhelyzet megszűnésével egyidejűleg hatályát vesztette az a kormányrendelet, mely ingyenessé tette a parkolást az ország valamennyi településén. Július elsejétől mindenütt fizetni kell, ahol korábban díjköteles volt a megállás.

Július 1-től a NYÍRVV Nonprofit Kft üzemeltetésében lévő fizető parkolókban ismét fizetni kell a parkolásért - közölte a Szabolcsihírrel a városüzemeltető társaság.

Arról viszont egyelőre nem született döntés, kárpótolják-e, ha igen, hogyan azokat az autósokat, akik a pandémia ideje alatt is érvényes bérlettel rendelkeztek, vagy épp előtte váltották meg. Ámbár a nyíregyházi képviselő-testület június 25-i ülésén ez a kérdés is felmerült.

Úgy tűnik, Nyíregyházán kivárnak, míg országos szinten döntés nem születik ebben. Egyelőre vizsgálják a váosüzemeltető cégnél annak következményét, ha meghosszabbítják a szerződéseket.

A Szabolcsihír korábban már érdeklődött erről a NYÍRVV-nél, akkor azt a választ kaptuk, a döntés a közgyűlés jogköre.

Kíváncsiak voltunk, más településeken hogyan gondolkodnak erről. No, Miskolcon a következő a helyzet:

"A felszíni díjköteles várakozási területekre érvényes bérlettel rendelkező autósok esetében annak ellenére, hogy a kompenzációról nem született országos rendelkezés, a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. üzemeltetőként az önkormányzattal együttműködve a veszélyhelyzet idejére előre megváltott parkolási bérletek tulajdonosait kompenzálni kívánja, melyről a közgyűlés dönthet."

nyírvvNyíregyházaparkolás

Szóljon hozzá!

Hirdetés