Sokkolták a rendőrök a nyíregyházi járókelőket

2020.06.05. 08:45

Sokkolták a rendőrök a nyíregyházi járókelőket

Szándékosan tették, hogy a veszélyre hívják fel a figyelmet.

Hirdetés

Hirdetés

Az ittas járművezetés és a biztonságos kerékpározás volt a Nyíregyházi Rendőrkapitányság május 4-i akciójának fókuszában.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság és a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti osztályainak vezetői és munkatársai közlekedésbiztonsági demonstrációt tartottak június 4-én.

Sokkoló látvány fogadta a járókelőket csütörtök délelőtt Nyíregyházán, a Korányi Frigyes úton. Ezúttal ez volt a rendőrök célja.

Gyakori, hogy a közlekedési balesetek bekövetkezésében szerepet játszik az alkoholfogyasztás. Ilyen halálos kimenetelű, tragikus baleset helyszíne volt a rendezvényhez választott útszakasz, ahol egy kerékpáros vesztette életét a közelmúltban.

 

Beállított volt a helyszín - egy személygépkocsi, a sérült kerékpárost idéző földön fekvő bábu, és egy megrongálódott kerékpár-, ami hátborzongatóan mutatta be azt, hogy mi marad egy valóságos baleset után.

A megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti megbízott osztályvezetője dr. Vajtó Levente r. őrnagy nyomatékosan hangsúlyozta, hogy a közlekedés veszélyes üzem. A biztonsághoz az első és legfontosabb, hogy mindenki szabályosan közlekedjen. Az ittas járművezetés kiemelt baleseti kockázatot jelent. Hiába a jól kivilágított útszakasz, a kiépített kerékpárút, ha ittasan ülnek a volán mögé, illetve a nyeregbe, és nem tartják be a közúti közlekedésre vonatkozó szabályokat. Ittasan nem vezethetünk, ebben záró tolerancia van! Kerékpárra is csak akkor ülhetünk, ha az elfogyasztott alkoholtól még biztonságosan tudunk kerékpározni, fel tudjuk mérni a forgalmat, a veszélyhelyzetet, nem válunk labilissá és dekoncentrálttá. Előfordul, hogy buliról távozva az vezet, aki ivott, sőt még a többieket is hazafuvarozza. Ilyenkor mindig legyen, aki józan ítélőképességgel bírva, megakadályozza ezt. Azt se hagyjuk, hogy valaki részegen, kerékpárral induljon el, hiszen annak is felelőssége van, aki ilyen embert vezetni hagy, vagy asszisztál hozzá.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén rendszeresek a közlekedésbiztonsági ellenőrzések annak érdekében, hogy az ittas vezetőket kiszűrjék a közlekedésből. Az ellenőrzések a jövőben is folytatódnak - ígérik.

Nyíregyházaközlekedésbiztonság

Hirdetés

Szóljon hozzá!