Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szindbád Nyíregyházára érkezik

| 2020. 06. 22. | 14:03:00
Méltó helye lesz.
Szindbád Nyíregyházára érkezik
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Érdemes lassan ízlelgetni a kifejezést, hogy városunknak, Krúdy szülővárosának lesz egy Szindbádja. A Benczúr és Bessenyei terekből, az ottani épített környezetből, örökségünkből álló kulturális negyed egyik ékessége lesz az egykori Helyőrségi Művelődési Otthon épülete, azaz, már a Szindbád - közölte Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere.

Hozzátette: még most nyeri el új formáját az eredetileg katonatisztek szolgálati lakásának készült, majd például gőz- és kádfürdőként is használt épület, de már látszik, hogy a szintén teljesen modernizált, új tartalommal megtöltött, szomszédjában lévő Kállay-kúriával együtt igazi színfoltja lesz a kulturális negyednek.

[Beillesztett cikk: Felújítják a járdát, ezért forgalomkorlátozás lesz Nyíregyházán]

"Ez is része annak a polgármesteri programnak, amely az épített örökségünk megőrzéséről szól, ráadásul teljesen új, a századnak megfelelő funkciókkal" - jegyezte meg Kovács Ferenc.

A járványidőszakban sem állt le az élet Nyíregyházán, a beruházások folytatódtak, köztük a Szindbádé - hangsúlyozta Nyíregyháza első embere, aki arra is felhívta a figyelmet: a posztumusz díszpolgári címmel kitüntetett Krúdy szobrával szemben lévő épület méltó lesz az író hőse nevének viselésére.

Érdemes arra sétálni, mennyire más arcát is mutatja a két tér, mint néhány évvel ezelőtt - jegyezte meg.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés