Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gyűjtse strandbelépőért a parlagfüvet Nyíregyházán!

| 2020. 07. 22. | 10:01:00
Tépje ki gyökerestül, vigye be, adja le a hulladékudvarban!
Gyűjtse strandbelépőért a parlagfüvet Nyíregyházán!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ma már - legalábbis azt reméljük - senkit nem kell meggyőzni arról, hogy a parlagfű a lakosság jelentős részének keseríti meg az életét nyár közepétől, virágzása kezdetétől egészen az első fagyokig. Abban sem kell reménykedni, hogy majd az amerikai lepkekabóca fogja lecsípkedni a friss hajtásait, hogy ezzel megakadályozza a virágzást, mert ez az elmélet is megdőlt. Egyet tehetünk: gyökerestül kihúzzuk, vagy gyakran kaszáljuk. Ha kihúzzuk, még anyagi hasznunk is származhat belőle.

A NYÍRVV Nonprofit Kft. mindent elkövet a parlagfű-mentesítés még hatékonyabbá tételéért, bevonva ebbe városunk lakosságát is - közölte a társaság közösségi oldalán.
Ennek érdekében

idén is meghirdetik a „Parlagfűért virág” elnevezésű városszépítő akciót, melynek során július 15.-augusztus 15. között Nyíregyháza lakossága a gyökeresen kihúzott parlagfűért a NYÍRVV-től utalványt kap.

Minden 20 db gyökeres parlagfű ellenében 50 forint értékű NYÍRVV Szolgáltatási utalványt adunk azon nyíregyházi lakos részére, aki az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Hulladékudvarára behozza az általa gyökerestől kihúzott parlagfüvet - írták.

Cím: 4400 Nyíregyháza, Korányi Frigyes u. 3.
Fontos: csak gyökérzettel rendelkező parlagfüvet vesznek át.

A hulladékudvar az alábi rend szerint tart nyitva:

  • hétfő, kedd, csütörtök: 7:30-16:00
  • szerda: 7:30-19:00
  • péntek: 7:30-13:00
  • szombat: 8:00-12:00
  • vasárnap: zárva

A Parlagfűért virág akcióval kapcsolatos további információk a társaság honlapján találhatóak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés