Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy kiló drogot találtak egy garázsban

| 2020. 09. 03. | 12:55:00
Bezárták Nyíregyházán a kábítószer-kereskedőt.
Egy kiló drogot találtak egy garázsban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója szeptember 3-án a kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult eljárásban október 3-ig elrendelte V. L. gyanúsított letartóztatását. A megalapozott gyanú szerint, a férfi 2020-ban rendszeresen utazott Hollandiába azért, hogy az ott megvásárolt kábítószert Magyarországra behozza és ismerősei körében eladja.

Augusztus 31-én a nyomozóhatóság átkutatta a férfi garázsát és ott közel 1 kilogramm kábítószert találtak, amit lefoglaltak.

A gyanúsított büntetlen, azonban többször folyt már vele szemben büntetőeljárás. Jelenleg igazolt jövedelemmel nem rendelkezik, így a bíróság szerint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén megélhetését bűncselekmények elkövetése útján biztosítaná.

A gyanúsítás alapját képező bűncselekmény akár 8 évi szabadságvesztéssel is büntethető, így fennáll a veszélye annak is, hogy a férfi (kihasználva Hollandiai kapcsolatait) elszökne vagy elrejtőzne a hatóságok elől, illetve az eljárásban részt vevő tanúkat befolyásolná, ezzel megnehezítve a bizonyítást.

Ezekre tekintettel a bíróság indokoltnak és szükségesnek találta vele szemben a legsúlyosabb kényszerintézkedés – letartóztatás – elrendelését.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés